Теодора Петкова е новият председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк”. Това съобщиха от банката.


Теодора Петкова

Тя наследява Левон Хампарцумян, който в края на април се оттегли след 18 години на директорския пост. Предстои вписването на Петкова в Търговския регистър, като през следващите седмици се очаква „плавен преход”.

Петкова до момента е била член на УС и главен риск директор, както и председател на няколко вътрешни структури – Кредитния съвет, на Комитета по провизиране и реструктуриране, както и член на Кредитния комитет. Започнала е кариерата си в банката през 2002 г. като кредитен анализатор, като през годините е ръководила различни звена. По образование е финансист с диплома от УНСС, като има магистърска степен от Университета в Минесота и от Икономическия университет във Виена.

„Радваме се, че новият главен изпълнителен директор е вътрешен за организацията, което показва непрестанния ни ангажимент към развитието на хората и потвърждава вниманието, което отделяме на многообразието и баланса на половете”, са цитирани в официалното съобщение за рокадата да коментират директорите на „Уникредит” за Централна и Източна Европа Николо Убертали и Джанфранко Бизани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!