Една от основните задачи на този служебен кабинет беше да пуснем този проект и то безопасно, по всички правила и от 1 октомври да има газ по тръбата. Това и направихме.

Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по повод пускането в експлоатация на интерконектора с Гърция.

Нямаше опасност проектът да се забави, защото имахме голямо желание да го завършим. Имахме план за действие и вървяхме по него ден по ден. Този резултат обаче изискваше усилена работа всеки ден. От първия ден на този кабинет цялата държава работеше успоредно със строителя, заяви Шишков.

В отговор на въпрос той каза, че няма обяснение защо проектът е забавен в продължение на толкова години. По думите му проектът не е имал нужните документи за пускане в експлоатация.

Запретнахме ръкави и събрахме тези документи. Правехме непрекъснати графици за довършване на строителните дейности ден по ден и строителят успя да завърши обекта. В края на краищата колкото е по-трудно, толкова е по-сладко, посочи регионалният министър.

Всяко от предишните правителства е дало своя принос за този проект, като може би е имало правителства, които не са били достатъчно активни, за да се завърши той по-бързо, отбеляза Иван Шишков. 

Той коментира още, че според него част от катастрофите у нас стават, защото пътищата ни са натоварени повече от нормалното.

С темповете, които се е строило в последните 10-12 г., няма да ни стигнат 30-35 г. да завършим магистралите, които са ни необходими. Трябва да започне да се проектират и строят магистралите максимално бързо.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук