Нова тенденция при агнешкото месо у нас, страх от недостиг за Великден
В момента крехкото и прясно месо от родни ферми струва 25 - 26 лева за килограм
Заради очакваните високи цени на агнешкото по Великден, българинът отсега се запасява с любимото месо, пише Стандарт мюз бг.
У нас влиза месо от Северна Македония, което е с около 20% по-евтино от българското, а цената във фермите у нас е между 10 и 12 лева за кг живо тегло, каза Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА).
Проверка установи, че в много от хранителните магазини има промоции. Там четвъртинка плешка струва 20.99 лв., а заден бут е 22.99 лв. за килограм.
Българското агнешко за Великден може да прескочи 30 лв., прогнозират производители. В момента обаче крехкото и прясно месо от родни ферми струва 25 - 26 лв. за килограм.
Това е и причината хората да се запасяват за християнските празници отсега и да слагат месото във фризера.
Родното агнешко на щанда е с около 10 процента нагоре спрямо миналия Великден и Гергьовден.
Последвайте ни
всеки според възможностите си
Великден ще дойде с агнешко или не.Да ли купувачите са постили спроред изисканията на Православието?за жалките филстери празниците светки или църковни се свеждат само до свърх консумация и употреба на алкохол.При пазарното общество реално няма празници.Поскоро може да се говори за неработни дни.
Да бойкотираме българското агнешко !след 3 месеца то ще стане шилешко и овче месо на половин цена .