Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще проведе утре, 12 февруари, среща с Ави Лернер – президент на филмовите компании "Ню имидж" и "Милениум филмс". Ави Лернер е един от най-големите филмови продуценти в света, продуцирал повече от 200 игрални филма, сред които филми с Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Силвестър Сталоун, Скарлет Йохансон, Морган Фриман, Антонио Бандерас, Хилари Суонк и много други.
 Ави Лернер е член на Американската филмова академия, заместник-председател на Асоциацията на американските филмови продуценти.
Целта на визитата на Ави Лернер в Министерството на икономиката и енергетиката е да информира министър Димитров за намеренията си да увеличи инвестициите си в българската филмова индустрия и да превърне киноцентъра "Ню Бояна Филм" във филмово студио № 1 в Европа за холивудски продукции, както и да обсъдят възможностите в условията на криза за привличане на нови капитали в България.
Срещата с министър Димитров се организира по искане на Ню Имидж-САЩ. "Запознати сме с провежданата от Вас политика за насърчаване на чуждестранните инвестиции в България и подобряване на бизнессредата. Ето защо считаме, че във Ваше лице бихме могли да имаме изключително добър и надежден партньор за реализиране на нашите амбициозни планове в интерес както на филмовата индустрия, така и на българските граждани", се казва в писмото до министър Димитров, изпратено от Дейвид Варод – управител на "Ню Имидж България" ЕООД и изпълнителен директор на Ню Бояна Филм. /БЛИЦ