Още един представител на ръководството на „Фолксваген“ потвърди, че няма промяна в решението на германския автомобилен концерн за изграждането на новия завод в Турция. Това съобщава икономическото издание Das Handelsblatt.

Важен шеф във "Фолксваген" обяви ще го бъде ли завода в Турция

„Не планираме алтернативно местоположение за завода, дори и след началото на новата, трета по ред военна операция на Турция в Северна Сирия“, обясни Андреас Тостман, директор по производството. 

Това означава, че въпреки операцията на Анкара, новият завод на „Фолксваген“ вероятно ще бъде изграден както е планирано – в района на град Измир, уточнява Фокус

От компанията повториха, че следят внимателно ситуацията. 

Тосман подчерта, че все пак официалното решение е в процес на „изчакване“. Веднага щом такова бъде взето, концернът ще направи публично изявление.

БЛИЦ припомня, че на фона на докладите от последните дни, съгласно които „Фолксваген“ отменя решението си за изграждането на свой завод на територията на Турция, във вторник говорител на компанията, отговарящ за производството, подчерта пред кореспондент на държавната информационна агенция Anadolu Agency, че германският автомобилен концерн не търси активно алтернативно място за съоръжението на стойност над един милиард евро.

„Следим отблизо развитието на ситуацията… Не търсим активно алтернативно място“ за завода, увери Лесли Ботге.

БЛИЦ припомня, че в края на август Надзорният съвет на „Фолксваген“ бе взел окончателно решение за новия си завод в Турция. 

Според съобщенията, обектът в провинция Маниса край град Измир трябваше да има годишен капацитет от 300 000 превозни средства. Началото на строителството беше планирано за края на 2020 г., началото на производството за 2022 г. Разходите по проекта бяха оценени на около 1,5 милиарда евро.

"Ханделсблат" гръмна със сензационна новина за завода на Volkswagen

„Фолксваген“ обмисля от месеци къде да открие новия си завод, като освен Турция, сред потенциалните кандидати бе и България. 

В предходните седмици в медиите се появиха множество публикации, в които се твърдеше, че германският концерн е избрал района около Измир за новия си завод. 

Окончателното решение се очакваше в началото на текущия месец.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!