Германският автомобилен гигант Volkswagen не е спрял инвестицията си в Турция. Това заяви турският зам.-министър на търговията Ръза Туна Турагай, цитиран от „Дейли Сабах“.

Ръководството на Volkswagen обяви във вторник, че е отложило решението си за това къде да построи завод за автомобили. Решението бе отложено на фона на военната операция на турските въоръжени сили в Северна Сирия, за която Анкара бе остро разкритикувана от Запада.

Борисов с важни новини за завода на „Фолксваген“ ВИДЕО

Зам.-министърът обаче подчерта, че не става въпрос за отказ от инвестиция. „Нека го кажем ясно – инвестициите на VW ще продължат. В момента просто са на изчакване, което произлиза от настоящата конюнктура“, посочи Ръза Туна Турагай.

Турските медии припомнят, че шефовете на Volkswagen не са се отказали от Турция, а единствено временно са забавили крайното си решение. На фона на това отлагане отново се заговори за увеличаване на шансовете на България да приеме новия завод.

По-рано през този месец Турция съобщи, че от VW са регистрирали компания в местния търговски регистър с капитал от $165 милиона.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!