До

Г-н Николай Денков

 

Г-жа Мария Габриел

 

До

Председателя на ПП ГЕРБ г-н Бойко Борисов

 

Председателя на ПП СДС г-н Румен Христов

 

Съпредседателите на ПП Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев

 

Съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов

 

Уважаеми госпожи и господа,

Обръщаме се към Вас с настоятелна молба за среща относно бъдещето на сектора ни.

Вече заявихме, че Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алиансът на туристическата индустрия в България, които обединяват целия туристически бранш категорично не приемат обявената кандидатура за министър на туризма – госпожа Зарица Динкова.

Аргументирахме се, че няма как да работим с човек, който няма никаква експертиза в сектора. До момента никой не ни чува. По тази причина отново публично настояваме за среща, на която да изложим аргументите и предложенията си.

Искрено вярваме, че в тежката криза, в която се намира България е изключително важно държава и бизнес да работят заедно и заедно да намират правилните решения.

Членове на КБТБ са Българско конгресно бюро - БКБ“, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска туристическа камара, Национален борд по туризъм.

Членове на АТИБ са Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на Българските Туроператори и Туристически Агенти (АБТТА), Асоциация на Екскурзоводите в България (АЕБ), Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия (АСЕТИ), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), Сдружение на туроператори и туристически агенции "Обединение Бъдеще за Туризма" (ОБТ).

 

 

С УВАЖЕНИЕ:

 

Проф. Георги Рачев

Председател на Алианса на туристическата индустрия в България

 

Теодора Жилкова и Ричард Алибегов

Съпредседатели на Конфедерацията на българския туристически бизнес

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук