Британският премиер Тереза Мей получи одобрение в Камарата на общините за проектозакон, целящ създаването на независими митнически правила след Брекзит, предадe Ройтерс, цитирана от БНР.
"За" проекта на Закон за презграничната търговия гласуваха 318 народни представители, а "против" - 285. Текстовете ще позволят на правителството да събира митнически такси за стоки, след като напусне Европейския съюз. Те трябва да бъдат приети и от Камарата на лордовете, преди да се превърнат в закон.

По-рано Тереза Мей прие изменения в митническия закон, внесени от евроскептични депутати от нейната Консервативна партия, предаде ДПА. Мей настоя, че промените спазват логиката на нейните предложения за Брекзит, но компромисът ѝ разгневи по-малобройна група проевропейски депутати, които заявиха, че ще гласуват против текста в новия му вид. 

Държавният министър в британското министерство на отбраната Гуто Беб дори подаде оставка, за да гласува като депутат от Консервативната партия против поправка, внесена от застъпниците на твърд Брекзит, отбелязва Ройтерс.