Когато става първия рапър милиардер през 2019 г., дяловете на Джей Зи в компанията за шампанско Armand de Brignac и коняк D'Usse се оценяват на над 400 млн. долара плюс инвестициите му в имоти в Ню Йорк и Лос Анджелис.

Почти четири години по-късно, момчето от Бруклин няма никакво намерение да спира. Според последната оценка на Forbes, нетната стойност на богатството му вече възлиза на 2,5 милиарда долара.

Музикантът продължава да разраства бизнеса си с продуцентската агенция Roc Nation, продажбата на стрийминг услугата Tidal, както и многобройните инвестиции в различни компании, включително Uber.

"Дори в година без турне или издаване на албум, Джей Зи изкарва милиони от своето шампанско Armand de Brignac и коняк D'Usse", се казва в доклада на Forbes. Състоянието му е достатъчно, за да го превърне в 1210-ия най-богат човек в света.

Представяме ти 1500 лв. онлайн казино Бонус на efbet.com

CNBC припомня любопитна история от 2010 г, когато рапърът се  среща с легендарния инвеститор Уорън Бъфет.

Джей Зи сравнява подхода към музикалната си кариера със стратегията на Бъфет да инвестира само в бизнеси, от които разбира, а не в това, което е най-популярно.

"Музиката е като акциите, там се действа докато е горещо", казва Джей Зи пред Forbes. "Хората са склонни да вземат емоционални решения въз основа на това. Те не се придържат към онова, което познават."

Сега 53-годишният изпълнител подхожда към кариерата си с цел да печели пари и се противопоставя на разпространеното през 90-те години мнение, че музикантите не трябва да се стремят да бъдат богати.

"Това беше най-големият трик, който някога са прилагали към музикантите и артистите - да  ги убедят, че не могат да печелят пари. Хип-хопът от самото начало е амбициозен. Той разбива схващането, че един артист не може и не трябва да мисли и за пари", обяснява Джей Зи.

По време на разговора им преди 13 години самият Бъфет остава впечатлен от амбициите на изпълнителя и заявява, че младите му колеги ще го търсят за съвети как да правят пари.

"Той е човекът, от когото трябва да се учат младите", твърди предприемачът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук