Почивката на морето това лято ще е поне с 30 % по-скъпа! Това показват офертите на курортите у нас и при съседите на прага на сезона.

Излезе ЦЕНОРАЗПИС на чадърите и шезлонгите на плажа за лято 2023, дръжте се да не паднете!

Драстично по-високи са цените на нощувките, сянката и ресторантите.

На този фон от бранша отчитат ръст при ранните резервации за почивка, тъй като туристите се притесняват от ново поскъпване на офертите в хода на сезона. В туристическите агенции предварителните резервации са поне с 20% повече в сравнение с периода преди пандемията, изчислява Нова ТВ.

Със затопляне на времето все повече замирисва на море. След броени – на 1 май, Гърция официално открива новия туристически сезон. В началото на май започват и първите резервации в турските морски курорти.

Подготовката на хотелиерите и концесионерите на плажовете по българското Черноморие също започна. Туристите обаче ги очакват поне 30% по-високи цени на нощувките и средно с между 10 и 20% по-скъпи чадъри и шезлонги в сравнение с миналото лято.

Как тече подготовката за старта на сезона? И колко повече ще плащаме за морска ваканция това лято – в България, Гърция и Турция? Вижте във видеото:

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук