Срещите на Тристранката са напът да завършат с официалното представяне на мерките за излизане от кризата, като още тази седмица се очаква да бъде завършен финалният вариант и да бъде представен пред премира Бойко Борисов.

Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров по Канал 3.

“Над 50 мерки получиха съгласие по време на тристранната среща. След празниците трябва да представим тези мерки пред премиера. Остават още някакви експертни разговори. Сигурен съм, че преди 1 юни тези мерки ще са на бюрото му“, каза Димитров.

“Българският учител много бързо премина от един вид обучение в дистанционно. Вие много добре знаете, че то е на едно от първите места в Европа.

Ако в другите страни бяха обхванати около 30-40%, в България имаме около 92% обхват на децата, с изключение на децата от малцинствата", каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, която също бе гост в предаването. 

Бяха раздадени 3 000 лаптопа за учениците, беше вкаран интернет в малките населени места, Wi-Fi беше вкаран в училищата, посочи Такева по отношение на работата на учителите и синдикатите от началото на коронакризата.