Вероятно няма да има увеличение на цената на природния газ от 1 януари 2009 г., съобщи в Пловдив председателят на ДКЕВР Константин Шушулов.
Решението на държавния регулатор за ръст на цената на газа от 1 октомври напълно удовлетворява и компенсира „Булгаргаз“, смята Шушулов. Съобщените от министър Петър Димитров данни за предстоящото двукратно увеличение са само прогнозни и това е направено, за да ориентира бизнеса, обясни той. Според шефа на ДКЕВР, няма опасност топлоцентрали да фалират. Преди да се промени цената на топлоенергията, трябва да се приеме промяна в наредбата за ценообразуването. Това ще стане най-вероятно до месец, така че цените на парното за новия отоплителен сезон ще станат ясни най-вероятно в началото на декември, допълни той.

Константин Шушулов участва в техническа конференция „Енергийната ефективност в България 2008-2010 г.“ в рамките на 64-ия Международен технически панаир. Изпълнителният директор на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков представи пред участниците във форума националния план за действие по енергийна ефективност, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив. /БЛИЦ