"В момента 600 000 фирми са пред фалит. Той е насилствено докаран. Отивам сега на последна вечеря на едно заведение, където освобождават служители и затварят. Собственичката ми е приятелка и се отказва от бизнеса заради това постоянно отваряне и затваряне" - каза по 7/8 тв Мария Цачева от малкия селски бизнес.  

"В момента увеличението на цените на индустриалния ток доведе до неспособност да се функционира. Усетихме вече разликата в цената. От 1000 лева токът скочи на 3 100, което е непосилно за такова малко предприятие.


С постоянни затваряния не можем да направим закуските в село за децата тройни. Стигаш до задънена улица. Затваряш и чакаш по-добър период. 

5 човека работят в малката ни пекарна в село Чавдар, освобождавам хора, които хранят 5 семейства с деца. Другите и те освобождават. С икономическа полиция затвориха хлебарната в началото на пандемията.

После се извиниха полицаите. Това е целенасочен удар по дребния и среден бизнес. А вече и срещу по-големия. 

Затварят ни и не дават помощ, това е двоен стандарт който ни се подиграва. Този сертификат е замаскиране или отбиване на номер, за да прикрият някаква по-голяма магария в страната."