През последните дни собственици на бензиностанции прогнозираха спад на цените, с оглед на поевтиняването на петрола на световните пазари, пише Нова телевизия.

Високите цени на горивата ни карат все по-често да поглеждаме към табелите на бензиностанциите, преди да заредим автомобила си. А въпреки че статистиката показва, че петролът на световните пазари поевтинява, забелязваме, че цените у нас някак си странно се задържат. На този фон, прави впечатление и сериозна разлика между някои бензиностанции. 

В морската столица цените на горивата са приблизително колкото средните за страната. Бензинът там е на цена от 2,71 лв., а дизелът върви за 2,76 лв. 

На 70 километра на север в Каварна веднага прави впечатление, че цените на горивата са с 8 стотинки нагоре. Хората в Каварна също го забелязват, но са се примирили.

Всъщност и колкото по на север вървим, толкова по-скъпи стават горивата. На входа на Шабла има още по-осезаема разлика. Литър от масовия бензин струва 2,94 лв., а дизелът  2,98 лв. Справка показва, че освен в Североизточна България, Шабла е и градът с най-високи цени на горивата у нас.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук