Състоянието на най-богатия човек в света, шефът на американската корпорация Amazon, Джеф Безос, е нараснало с повече от 6 милиарда долара само за ден на фона на рекорден ръст в цената на акциите на компанията, съобщава Forbes.

Според информацията, във вторник при приключването на търговията на фондовата борса в Ню Йорк стойността на акциите на най-голямата онлайн платформа на дребно в света е нараснала с 5,3%, достигайки рекордните 2238 долара за всяка от тях.

Така богатството на Безос, който притежава дял от 11,2% в корпорацията, рязко се е увеличило, увеличавайки се с около 6,4 млрд. долара (около 5%) до общо $ 138 млрд.Освен това, състоянието на бившата му съпруга Макензи Безос, която в резултат на развода с милиардера стана една от най-богатите жени в света, се е увеличило по време на търговската сесия с 2,2 милиарда долара - до 44,8 милиарда долара.


Джеф Безос и бившата му съпруга Макензи Безос

На 7 април Forbes постави за трети пореден път Безос на първо място в списъка на най-богатите хора в света. Тогава, според оценките на експертите на списанието, състоянието му е било около 113 милиарда долара, като е намаляло с 18 милиарда долара през годината.

Второто място е заето от един от основателите на Microsoft Бил Гейтс с богатство от $ 98 млрд. Генералният директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно, чието състояние се оценява на 76 милиарда долара, се изкачи на третото място. 

Превод и редакция: БЛИЦ