Американският президент Доналд Тръмп взе участие в среща с ръководителите на най-големите телекомуникационни компании в страната, на която бе обсъдена съдбата на китайската компания Huawei, която е в черния списък на САЩ, съобщава WSJ.
По време на срещата шефовете на компаниите са изразили силна подкрепа за политиката на президента, включително ограничения по отношение на закупуването и продажбата на телекомуникационното оборудване на Huawei, отбелязва изданието.

Освен това са били повдигнати редица други неотложни въпроси, включително за бързоразвиващия се американски пазар на труда, несправедливостта в световната търговия и 5G технологията.

Също така се съобщава, че след срещата, на която са присъствали ръководителите на компаниите Google, Intel, Cisco и други, американският лидер е обещал да разгледа по-бързо въпроса за издаване на търговски разрешителни на компании от Съединените щати за търговия с Huawei.

Причината за подобни трудности в сътрудничеството с китайския гигант за американските компании е фактът, че Huawei е в черния списък на Министерството на търговията на САЩ и че бизнесът с него изисква специални разрешителни, които, въпреки „разрешението“ на Тръмп, очевидно не се издават с бързи темпове.

Превод и редакция: БЛИЦ