Азиатските индекси остават без промяна днес, след като несигурността около преговорите между САЩ и Китай и политическото напрежение в Хонконг се отразиха на пазарните нагласи, докато държавните облигации поскъпват.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI нарасна леко с 0.04%, след като вчера записа понижение от 1.2% в понеделник.

Японският Nikkei се колебаеше между положителна и отрицателна територия, докато шанхайският индекс на сините чипове отстъпи с 0.1%. Фючърсите на S&P 500 също записаха понижение от 0.1%, както и тези на EUROSTOXX 50.

Предпазливостта властваше на пазарите преди очакваната по-късно днес реч на президента на САЩ Доналд Тръмп пред Икономическия клуб на Ню Йорк.

Инвеститорите подхождат предпазливо и към ситуацията в Хонконг, след като насилствената ескалация на протестите свали близо 2% от стойността на акциите на банките с HSBC и StanChart, които имат сериозна експозиция в Азия.

Заради частичния празник в САЩ пазарът на дуржавни облигации беше затворен вчера, а сесията на Уолстрийт протече относително спокойно. Dow Jones приключи с повишение от 0.04%, докато S&P 500 изгуби 0.20%, а технологичният Nasdaq се понижи с 0.13%.

Акциите на Boeing Co поскъпнаха с 4.5%, след като компанията обяви, че очаква регулаторните органи в САЩ да одобрят завръщането на самолетите 737 MAX в идните седмици, а полетите да бъдат възобновени през януари.

Доходността по щатските 10-годишни държавни ценни книжа падна до 1.918%, отдалечавайки се от достигнатия през миналата седмица връх от 1.97%.

На валутните пазари активността беше основно при британския паунд, който поскъпна до 6-месечен връх спрямо еврото, след като от партията „Брекзит“ обявиха, че няма да се борят за местата на консерваторите по време на изборите.

Паундът поскъпна до 0.8582 спрямо еврото и до 1.2856 спрямо долара, след като вчера записа ръст от 0.6%.

Доларовият индекс нарасна до 98.256. Еврото се оскъпи до 1.1030 спрямо долара, отдалечавайки се от триседмичното дъно от 1.1015, докато доларът отстъпи до 109.10 спрямо йената.

Спот цената на златото отчита понижение в трети пореден ден, достигайки до най-ниското си ниво от началото на август при 1 447.89 долара за тройунция. За последно златото се търгуваше на цена от 1 455.62 долара за тройунция.

Цените на петрола записаха понижение, след като липсата на напредък около преговорите между САЩ и Китай оставиха цените под натиск, въпреки че оптимистичните данни относно щатските запаси оказаха известна подкрепа.

Щатският лек суров петрол поевтиня с 15 цента, до 56.71 долара за барел, докато фючърсите на брента се обезцениха с 13 цента, до 62.05 долара за барел.