От началото на май започват директни самолетни полети между България и Хърватия. Те ще се извършват от хърватския национален авиопревозвач „Кроейша Ейрлайнс“ (Croatia Airlines), съобщиха от външно министерство.

Самолетните полети между столиците на двете страни София и Загреб ще бъдат три пъти седмично (понеделник, сряда и петък) в периода от май до края на октомври 2020 г. Билети вече се продават онлайн на цена от 139 евро в посока.

Как летят богатите хора в Африка. Това е много странна бизнес класа

Откриването на авиолинията е пряк резултат от посещението на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева в Загреб на 18 октомври 2019 г. Темата бе сред основните в дневния ред на разговорите й с хърватския външен министър Гордан Гърлич-Радман.

Пред посолството на България в Загреб ръководството на авиокомпанията потвърди, че в зависимост от пътникопотока и финансовите показатели, се обмисля и евентуално разширяване на графика на полетите за зимния период на следващата година.

Балканска столица отвори един от най-шантавите музеи в света - там ви очакват, за да... ВИДЕО

Очаква се авиолинията допълнително да засили потока от туристи между двете страни. Българите посетили Хърватия през 2019 г. са 42 283,  което е увеличение с 16,7 % в сравнение с предходната година. Хърватските туристи у нас за 2019 г. са с 31,1 % повече – 29 270 души.