Финансовият министър коментира дали ГЕРБ би подкрепила внесения законопроект на Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид за КТБ. Владислав Горанов предпочете да изкаже лична позиция и да не говори към момента от името на партията.
"Пеевски, Цонев и Хамид внесат законопроект за КТБ. Не сме коментирали дали ще подкрепим този законопроект. Той ще бъде обсъден в Народното събрание, но в него има доста сложни правни конструкции, които ще бъдат тежко дебатирани в парламента. Ако зависи от мен, аз бих го подкрепил с аргумент, че то може да даде възможност справедливостта за КТБ да възтържествува", каза Горанов.

БЛИЦ припомня, че миналия четвъртък депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид внесоха в Народното събрание законопроект срещу вторичното ограбване на КТБ. Очаквано темата се оказа попадение в десятката, което постави в партер медиите на задкулисието. Нито Прокопиевите „Капитал“ и „Дневник“, нито съпридружните им медийни бухалки „Медиапул“ и „Клуб З“ успяха да дадат някакъв отговор, а списваният под диктовката на Цветан Василев сайт „Фрогнюз“ направо побесня, като изразните му средства, използвани срещу Пеевски, преминаха всякакви граници на благоприличие и журналистическа етика.