Нидерландската компания, водещ доставчик на крепежни елементи за авиацията и автомобилостроенето в Европа Nedschroef ("Недшрьоф") обяви официалното откриване на нова производствена база в Стара Загора, пише Money.bg. 

По-рано тази година стана ясно, че инвестицията в предприятието ще възлиза на 60 милиона лева. По нейното привличане и реализация работи търговското аташе на България в Мюнхен Стефан Йонков.

"Решението за разширяване в Стара Загора е продиктувано от непоколебимия ангажимент на Nedschroef да доставя висококачествени продукти на своите клиенти, като същевременно оптимизира очакванията за нивото на обслужване на клиентите си. Със своята обещаваща бизнес среда, наред с квалифицирана работна ръка, отличната инфраструктура и близостта си до Централна Европа, България представлява завладяваща възможност за Nedschroef да укрепи своето глобално присъствие", коментираха от компанията.

Българското поделение на Nedschroef ще служи като център за производство на гама от решения за закрепване. Оборудван с най-съвременни машини и технологии, заводът ще позволи на компанията да отговори на нарастващите нужди на глобалната си клиентска база. 

Транспортната инфраструктура на базата в Стара Загора ще улесни бързите доставки, ще повиши гъвкавостта и ще рационализира операциите по веригата за доставки. Освен това инвестицията на Nedschroef в местната икономика ще създаде възможности за заетост, които ще допринесат за цялостния растеж на региона.

"Решението на Nedschroef да създаде производствена база в Стара Загора е вълнуващ крайъгълен камък за нашата компания", каза изпълнителният директор на Nedschroef Пол Редтс.

"Тази инициатива ни позволява да развиваме устойчиво глобалната група напред. Убедени сме, че тази инвестиция в Стара Загора ще даде положителен резултат както за Nedschroef, така и за местната общност", добави той.

Със седалище в Холандия, в Nedschroef работят повече от 2300 души. Компанията с близо 130-годишна история присъства в 10 държави.

Клиенти на компанията са водещи световни производители на търговски самолети и доставчици на услуги за гражданска авиация, а също и признати производители на автомобили и техните доставчици.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук