Попълнете търсена ключова дума или фраза

Възможно ли е?! Няма да повярвате какъв подарък направи пловдивчанин на свой познат!

https://blitz.bg/ikonomika/vzmozhno-li-e-nyama-da-povyarvate-kakv-podark-napravi-plovdivchanin-na-svoy-poznat_news617593.html Blitz.bg Пловдив, България 01 Авг. 2018, 19:10 11001 прочита 0 коментара
Иновация в плащанията на задължения, администрирани от НАП, откри служител на НАП Пловдив. Гражданин поднесъл своя оригинален подарък по повод рождения ден на свой познат под формата на частично заплатена сума от общите му задължения.
Интересният факт е констатиран от публичен изпълнител от дирекция "Събиране“, при изготвяне на справка за просрочени задължения. Плащането е извършено по банков път, а като основание за извършеното плащане е посочено "Happy birthday“, пише plovdiv24.bg. 

По този повод от НАП Пловдив напомнят, че чрез инсталираните през месец февруари 15 устройства ПОС терминали в офиса на ул. "Скопие“ 106, всеки може да заплати задълженията си бързо, лесно и без такси. Услугата е достъпна само с лична банкова карта на извършващият плащането. Възможно е той да заплати и чуждо задължение, само в случаи, че при извършване на плащането е запознат с точната сума и вида на задължението на лицето.

319 339 980 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения са постъпили по набирателната сметка на НАП Пловдив за първите шест месеца на 2018 г. Отчетен е ръст с близо 41 млн. лв. спрямо същия период на предходната година.

Ръководството на Дирекцията е провело 583 срещи с длъжници, които имат просрочени задължения в размер над 50 000 лв. в резултат, на които 52 от задължените лица са погасили изцяло задълженията си и 495 са платили към бюджета близо 29 млн. лв. Личните срещи и телефонният контакт с длъжниците на приходната агенция се налагат като бърз и ефективен метод за насърчаване на доброволното изпълнение на просрочените данъчни и осигурителни задължения.
 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам