Ричард Величков е известен в светските среди като треньор на родни красавици, а в списъка му с клиенти влизат още Мисис България Маги Сидерова, Мис Плеймейт 2016 Маги Бадер и сървайвърката Янита Янчева. Наскоро той стана и „Мистър София 2018“. Това не е първата титла на Ричард в подобен конкурс. Миналата година той триумфира на Super Model Universe Bulgaria. Ричард разказа повече за себе си, през какви трудности е минал, какво му е дала, и какво взела наградата, и как вижда живота си оттук нататък.

- Ричард, в последно време много се изговори и много се изписа за теб, как се промени животът ти, след като стана „Мистър София? Какво ти даде и какво ти отне тази титла?

- Аз съм си същият, какъвто бях и преди да стана "Мистър София". Не са се писали лоши неща за мен, а и ще се постарая да задържа хубавия си имидж. След конкурса веднага вдигнах цената на тренировките... шегувам се! Сега хората показват по-голям интерес, дамите ми пишат повече, но популярността ще си я използвам за развитие. Титлата ми донесе добра популярност за момента и не бих казал, че ми е отнела нещо.

- Занимаваш се активно с фитнес от малък, имаше ли свой идол, някого, на когото искаше да приличаш и подражаваш?
- Занимавам се с фитнес от 14-годишен. Естествено, имам идол, все пак това ме мотивираше много. Той е най-добрият фитнес модел в света! Лазар Ангелов – име, което ще остане вечно.

- Завършил си „Икономическа информатика“, това няма много общо с фитнеса, но помага ли по някакъв начин?
- Да, помага ми със сайта. Смятам по-лесно поръчките и парите, които ще взема (ха-ха). Със сигурност ми е в плюс, всичко, което учим в живота, ни е плюс. Единствено за глупака всичко е ясно.

- Треньор си на много родни красавици? С коя известна дама се работи най-лесно и коя е по-капризна?
- Да, както някои казват „Треньорът на звездите“. Радвам се, че ми се доверяват и постигаме толкова големи резултати. Работата с тях не е лесна, защото това са успели жени със собствено мнение и силен характер. Но не бих ги заменил в никакъв случай. Най-лесно работя с Полина Ташкова, Маги Сидерова, Цвети Клише, Никол Николова и много други дами. Капризна не е точната дума, но своеволна е Мегз – но тя е много готин човек и успяваме да се напаснем.

- Успя ли някоя от дамите да грабне сърцето ти?
- Не, аз съм професионалист (ха-ха). Отношенията ми с тях с тях са изцяло работи. Дамите са уникални, освен с визия и като характер. Сърцето ми още е свободно, а и по-добре. Представяте ли си да стана "Мистър София" и да съм обвързан, целият интерес ще отиде напразно.

- Завихри се виртуална схватка между теб и Джулиана Гани, премина ли тази война?
- Не, няма как да прерасне в каквото и да било. Аз дори не я познавам и не знам защо написа този пост за мен. Мисля, че тя е много хитра дама, защото знае, че залязва и благодарение на мен успя да привлече внимание. Все пак мина много време от "ВИП Брадър" и ако човек не прави нищо, а само пие чай, няма как да остане в публичното пространство. Поне е свалила корем и паласки малко, поне според думите й.

- Какво хората не знаят за теб?
- Че съм упорито момче, което постига целите си с много труд.

- Има ли нещо, което не харесваш в себе си и искаш да промениш?
- Това, че винаги искам още. Понякога съм доста лаком (ха-ха). Дори това е една от причините да си нямам приятелка. Мисля първо за бъдещето си, не си позволявам да хлътна, за да не си пропилявам времето. Понякога ми се иска да заспивам с човек до себе си!

- Чувстваш ли се самотен?
- Понякога да, но имам много близки приятели, с които се веселя.

- Коя ще е следващата титла в архива ти? Към какво си се устремил?
- Служител на годината за 6-ти път. (хахахах). За тази година са толкова. Имам планове за следващата, но е рано да говорим.

- Довърши изречението: Ако не бях фитнес инструктор, щях да съм...
- Влезнал в академия на МВР. Аз съм инструктор от 18-годишен. Не съм се лутал в професиите.

- Искаше да станеш полицай ли?
- Не, исках да съм в специалните части.

Какво казва Ричард за фитнеса и какви съвети дава четете в най-полезния сайт Zdrave.to.

Интервю на Цанка ДОНКОВА