Какви са причините за навлизане на джендър идеологията у нас и защо толкова агресивно се разпространява тя особено сред младите. За педофилията и хомосексуализма – какви са опасностите от тях. Каква е ролята на политиците и имат ли и те вина за това. Тези въпроси коментира един от най-известните и уважавани акушер-гинеколози проф. Иван Козовски в интервю за в."Труд".

– Професор Козовски, напоследък особено след дебатите за Истанбулската конвенция, темата за джендър идеологията е една от най-коментираните в обществото – има крайни мнения и от двете страни. Вие какво мислите?

– Следя всички коментари по темата. Не приемам налагането на джендър идеологията, но най-много ме боли друго. Че от западните цивилизации наследихме трите най-отрицателни неща – хомосексуализма, мафията и наркотиците. Църквата – у нас и на Запад, трябва да вземе рязко становище срещу половите перверзии – казвам това като лекар. Въпреки че в Библията е казано: всяка подобна дейност се наказва със смърт. Не искам да ме разбирате погрешно, смъртното наказание е забранено, а и не бих стигнал дотам. Но наказание трябва да има.

– Все пак живеем в XXI век, когато демократичните ценности са други, а различните са част от живота.
– Да, очаквах да ме репликирате с тези думи. Но аз съм лекар и някои от нещата ги знам по-добре. Хомосексуализмът освен болестно състояние, е и част от модерността на новото време. Агресивното показване и демонстриране на тази различност е вредно за обществото като цяло. В 39-ото Народно събрание, в което бях депутат, се повдигна въпросът да отпадне всякакво наказание срещу хомосексуализма. С още няколко колеги успяхме все пак да убедим колегите в закона да остане следнияj текст: да се наказва за хомосексуална дейност, ако се извършва на публично място. Тогава получавах заплахи по телефона от непознати. Бяха ми открили номера и звъняха дори нощем.

– Да, така беше, спомням си доста нервните дебати тогава. Но защо сте толкова против различните, какви са вашите аргументи?
– Е, и толкова лежерна дума е измислена сега – различните… Известно е, че Римската империя се е разпаднала благодарение на дивашките племена, които я разбиха. Но една от основните причини тя да се разпадне е масовият хомосексуализъм и педофилия. В техните легиони не са мислели да се бият, а да се обичат. А най-голямата чест е било да се разхождаш с малко детенце за ръка. Най-отвратителната хомосексуална дейност е педофилията. Сегашната ситуация ми прилича на тази, за която ви казвам.

– Да не би да искате да кажете, че хомосексуалистите са и педофили?
– Не, опазил ме Бог да твърдя това. Естествено, че повечето хомосексуалисти нямат сексуални влечения към деца, но съществува безспорна връзка между хомосексуализма и педофилията. Казано конкретно, между хомосексуализма и гаврата с деца. Според някои изследвания, поне една трета от всички блудства с деца са извършени по хомосексуален начин. Процентът на хомосексуалистите в обществото е между 2 и 4. Това означава, че хомосексуалистите са между 12 и 16 пъти по-склонни да блудстват сексуално с дете.

– В интернет и социалните мрежи в западния свят се разпространяват клипове от различни конференции, в които се говори, че педофилията не бива да се смята за престъпление. Приемате ли подобна теза?
– Това е мерзост! Това е престъпление! Става дума за еднополови връзки между хомосексуалисти и детенце от мъжки пол. Това ще бъде най-лошото, което може да се случи на човечеството. И честно да ви кажа – вече не виждам как може да се промени. Светът върви със страшна сила натам и либералната демокрация пропагандира именно подобно поведение. Далече съм от мисълта, че всички са такива. Защото може да има и вродена малформация, но тези хора не са повече от 1-2% в света. У нас също. Става дума за недостатъчна дейност на яйчниците, но не и на тестисите. За тях има медикаменти.

– В света вече се откриват клиники за промяна на пола, но съществуват ли клиники за лечение на трансджендърите, на хомосексуалните?
– Ето това е най-лошото. Сред тези общества наистина има хора, които искат да се лекуват. И те осъзнават, че това е болест, че е зависимост. Но това не се толерира. Ето, и папата се обяви против хомосексуализма и педофилията, но никой не го слуша. Знаете ли, никой не гледа под чаршафите на другия. Да правят каквото искат. Но това не бива да е на показ. Децата гледат и всичко им е интересно. Погледнете филмите по телевизията, за тези в киносалоните – да не говорим. Ами във всички филми вече има достатъчно много секс и насилие, джендъри и различни, както им казвате. За мен те са извратени. Разбира се, изключвам наистина родените така, които нямат вина за това си състояние. Известно е, че хомосексуалните връзки и извратеностите са една от основните причини за половото смешение и заболявания като СПИН, сифилис и др. Това се отнася особено за мъжкия хомосексуализъм.

– В обществото много се коментира възможността, която се дава на отделни неправителствени организации, свързани с подобна идеология, които искат да бъдат допуснати в училищата…
– Главната опасност е точно в образованието. Всички тези въпросници, които се дават на децата и се разпространяват едва ли не още от предучилищна възраст, е престъпление спрямо бъдещето ни. Това е едната причина вместо извратените – няма да се извинявам за думата, защото те за мен са такива, да са само няколко хиляди, в България те сега са много повече. А това е свързано и с масовото увеличаване на наркоманията. Точно за това трябва да се вземат мерки. Какво лошо има в това да се държи на семейството и да се раждат деца, а не да се чакат социални придобивки. Не мога да разбера, какво демоде има в семейството! Аз съм нормален човек, повече от 50 години съм израждал деца. И се радвам, когато виждам сълзите на радост по лицата на майките и бащите. Категорично не приемам подобно поведение и действие, пропагандиращо, дори насърчаващо хората да стават „меки китки“. Това би трябвало да се преследва от закона. А хомосексуализъм се прокрадва от години и сред управляващия елит на България.

– Е, и по света го има. Те са част от обществото, в което живеем. Защо сте против?
– Защото смятам, че този невиждан досега поход на „меките китки“ е изключително опасен за националната политика. Тяхната зависимост от сексуалната им ориентация често пъти ги тласка към недопустими компромиси и съдбоносни решения, застрашаващи съдбата и сигурността на останалото население. Римската империя е загинала главно заради разгула на „обратните“. Препоръчвам строг контрол върху политиците по отношение и на т. нар. „тънка част“.

– Извинете, но това, което казвате, може да се окачестви като дискриминация, ако се съпостави с купищата международни конвенции за човешките права и свободи.
– Сигурно. Но нима българският народ не е в пълното си право да знае какви хора не само го управляват, но и чертаят бъдещето на неговите деца за десетилетия напред? Затова трябва да се следи фриволното поведение на „бащите на нацията“.

– Професоре, а не се ли увеличава и стерилитетът напоследък? Данните сочат, че 180 000 семейства имат такъв проблем.
– Извинете за превъзбудата, с която ви говоря… По света се водят войни, милиони са на прага на бедността, те ще ни занимават с педерастия и правата на т.нар. хора с различна сексуалност. Ами правата им са защитени като на всички други. Изключения ли искат? А стерилитетът наистина е голям проблем. И главната причина за него са възпалителните заболявания, както и абортите. Българското население намалява всяка година с по 50 000 души. Трябва да се стимулира раждаемостта. Вижте какви облекчения за трето дете и повече има в Унгария, в Русия и други места.

– Но българите напускат страната, за съжаление, и повече деца се раждат в чужбина, отколкото у нас.
– Да, това е вярно. И е много лош показател, който само след няколко десетилетия ще доведе до големи загуби за България. А те вече се чувстват. И сред виновните за намаляването на българите не е само емиграцията, а и джендър идеологията. Твърдя това като лекар.

– Проф. Козовски, но България няма как да остане самотен остров. Ние сме част от ЕС, където тази философия се приема, и ние не можем да се скрием от нея. Интересно е как вие бихте я обяснили като лекар?
– Основната причина за джендър идеологията е половата извратеност, импотентността също. Представяте ли си, че в света вече имало 50, дори 70 пола според някои! Аз като лекар не мога да ги преброя, но по-важното е, че не ги приемам. Това е кощунство с човешката природа. И не приемам никакви обвинения, че не съм толерантен. Напротив! Точно като лекар – и то гинеколог, съм загрижен за здравето и нормалността на хората в родината ми. Хайде да не казвам – по света. Но това, което става на Запад, особено в САЩ, е много тревожно. Криворазбраната либералщина ще доведе света до неговия край. И затова ще сме виновни ние. Прочетох, че в Сан Франциско и околностите му имало 1 милион хомосексуалисти… И прииждали отвсякъде. Хайде да се пошегувам – нещо като един позабравен лозунг: „Хомосексуалисти, от всички страни съединявайте се“.

– А кои са болестните състояния?
- Те са все пак малко, това е така нареченият хермафродитизъм и псевдохермафродитизъм – т.е. хермафродитът има и яйчници, има и тестиси и се оперира съгласно външния му вид и дадености, като се отстраняват едните полови клетки. А при псевдохермафродитизма – има тестиси, а по външен вид прилича на женски полови органи. Но това са редки случаи, които може да се коригират. Импотентността за мен е един от важните фактори, така също и възпитанието, което сега искат да прокарат от ученическа възраст. Така че това не е болестно състояние освен в случаите, които ви изредих. Когато бях лекар в Германия, един пациент след падане под автомобил загуби единия си тестис. Лекарят хирург тогава направи грешна преценка и махна и другия тестис. След една година видяхме този пациент с червило, руж и кокетничещ. Ето и така може да стане болестно състояние. Това обаче е рядко изключение.

– Нали знаете, че веднага ще бъдете обвинени от БХК и от активистите на ЛГБТ-общността, че сте хомофоб?
– Е, и колко са те! В България преди промените през 1989-а обратните бяха 50 000, сега са над 150 000. Макар да не изключвам и да са малко повече. Но поне половината са такива, защото така е модерно и измислени световни звездички пропагандират този начин на живот. Само че те не знаят, че на повечето от тези пропагандатори им плащат солидно разни организации, за да са такива. И в старите, и в новите учебници хомосексуализмът се квалифицира като полова перверзия. Сега искали да възпитават още в детската градина, че било напълно нормално да не можеш да определиш пола си. Да го смениш дори, зависи как най-добре се чувстваш. Това е потрес! И да нямаш пол е смешно. Българинът откачи масово под чуждо влияние. Като гледа какво става на Запад и копира. „Народе????” – е написал Левски.

– А политиците – каква е ролята им, имат ли те вина?
– Разбира се, че носят вина. С всички промени и опити в образованието, в здравеопазването, хората се побъркаха. И като прибавим и корупцията, освен да откачиш или да емигрираш – какво да направиш. Президентът и министър-председателят трябва да са на едно мнение и да действат заедно. Трябва не само да се целуваме отгоре и отдолу с новите ни западни приятели, а да заемем малко по-унгарска позиция. Политиците ни трябва да пазят достойнството си и на страната си.

– Професоре, тази тема е безкрайна, но не мога да не ви попитам за последните случаи със смърт на родилки, които накараха обществото да настръхне. В XXI век това изглежда ужасно, имате ли обяснение каква може да е причината?
– Бях съдебно-медицински експерт в Бургаско, в Пловдив, във Варна, но се отказах. Сигурно ще ме попитате – защо? Ами защото нито една лекарска грешка не беше наказана. Очевидно е, че има лекарска грешка, но няма наказание. И това трябва да се преустанови. Но то говори и за спадане нивото на образованието в тази специалност – гинекологията. Преди такива грешки се наказваха, а сега не. Родилката в Сливен е починала най-вероятно заради лекарска грешка. Или от кръвоизлив в корема – разкъсване на вътрешен орган, може и от някаква тромбоемболия. Според мен израждането е водено по безобразен начин. Тя е починала още в първите часове – при нея има счупени ребра и т.н. Безобразие! Този метод се казва „Кристелер” – натискане фундуса на матката с две ръце или с юмрук. И това може да доведе до разкъсване на матката или други бели. Затова казвам, че в случая най-вероятно се касае за лекарска грешка.