Джендър-идеологията (ненаучното твърдение, че социалният пол - джендър, е откъснат и независим от биологичния) иска да наложи тоталитарен новговор. Да подмени базисни понятия на науката и човешката природа, с термини, които са ненаучни, абсурдни и дори унизяващи достойнството на мъжете и жените.
Пореден пример: в щата Калифорния джендър-идеологията е превърната в закони и политики. Пропагандира се активно от медии. Ето най-новото от джендър-фантасмагориите - гениталиите нямали пол, не били мъжки и женски, затова не трябвало да се казва "вагина", както е прието от медицината и нормалния човешки език, а... "предно отверстие".

Медицината и анатомията трябвало да се отрекат, щото имало хора, които не били съгласни с тях... Ето цитат и линк към наръчник на популярното в Сан Франциско онлайн издание Healthline. Резонирайте, дами и господа: "Тези наръчници по сексуално образование често ненужно обозначават половите органи като "мъжки полови органи" и "женски полови органи" и говорят за "секс с жени" или "секс с мъже", изключвайки онези хора, които се идентифицират като небинарни.

Много хора не смятат, че органите на тялото имат пол (джендър), а приемат, че само личността има джендър. Затова е неправилна представата, че пенисът е изключително мъжки полов орган, а вулва е изключително женски орган......

За целите на този наръчник ще обозначаваме "вагината" като "предно отверстие", вместо да използваме само медицинското понятие "вагина". Това е джендър-включващ език, който отчита факта, че някои транс хора не се идентифицират с етикетите, които медицинската общност поставя на човешките гениталии."Коментар на Борислав Цеков, Център за модерна политика