Наталия Кобилкина даде интервю, в което разказва за Слави Трифонов, защо рускиня стана първата жена, която открито говори за секс в България и има ли политически амбиции. Ето какво каза тя пред "Марица".
  
- Г-жо Кобилкина, защо рускиня стана първият човек в България, който заговори открито за секс? Нямаме ли си разкрепостени българки?

- Нормално е рускиня да е първата жена в България, която говори открито за секс. Това се приема добре в Русия, където жените са доста разкрепостени. Така че е нормално рускините да заговорят първи за секса.

В родината ми непрекъснато се организират семинари и обучения за повишаване на сексуалната култура. Конкуренцията е сериозна. А относно това, че аз станах първата жена, обсъждаща секса без задръжки - приемам, че съм попаднала в правилното време на правилното място.
 
- Кои са личностите, помогнали за изграждането на марката "Кобилкина"?

- Слави Трифонов оказа голямо влияние върху моето развитие. Помогнаха Гала, Петя Дикова, както и многото предавания, в които давах интервюта. Именно покрай тях успях да популяризирам това, което правя.

- Какво жертвахте, за да стигнете дотук?

- Моето семейство никога не е мислило, че ще се занимавам със сексология. Просто така се получи - намерих призванието си. Имам подходящо образование и интереси в тази сфера. Реализирах това, което Господ ми бе заложил. Жертвах много от времето си. Непрекъснато работех и се развивах. Нямах почивен ден. Посветих на кариерата си 10 години интензивна работа.

- Твърдите, че умната жена казва на мъжа си, че е прав, дори когато той греши...

- Има ли смисъл да бъдем прави, ако не сме щастливи? Ако той греши, ще го осъзнае с времето. Ако е прав, самата жена ще го е потвърдила, което е добре за взаимоотношенията. Собственият ми мъж понякога бърка, но съм свикнала да му казвам, че е прав. Когато не е, винаги ми се извинява. Трябва да пречупим егото си и да действаме умно.

- Изглежда сякаш всичко ви се удава с лекота. Така ли е наистина?

- Всъщност полагам доста усилия. Аз съм много дисциплиниран човек. Предполагам, че съм станала такава вследствие на многото работа, която ми се е налагало да върша през годините. А освен това съм завършила няколко специалности, това също говори за дисциплина.

Но има и други фактори: талант, желание, любов към професията. Обожавам да комуникирам с хората. И тук, в Англия, планирам да уча, за да продължа да се развивам. Дисциплината помага много на всеки, който иска да върви напред. Качествата, които изброих, вървят в комплект.

- Кои са по-добри ученици - жените или мъжете?

- Мъжете правят нещата много бързо, но и жените, които искат да напреднат, лесно се научават.

- Каква професия щеше да упражнява Кобилкина, ако беше останала в Русия?

- Бих се развивала в същата насока. Имам много познати лекари, които могат да ми помогнат да се реализирам и в Русия, но определено щеше да ми е по-трудно. В България успехът дойде бързо и шансът беше на моя страна. Нямаше конкуренция и се наложих на пазара много бързо.

- Как гледате на фолк певиците и плеймейтките, по които много българи си падат?

- Българският мъж има тази особеност - да харесва подобен тип жени. Те са красиви, интересни, различни. В крайна сметка: защо пък не?

- Казвате, че жените трябва да са кучки. Не е ли малко грубо?

- Когато една жена е кучка, тя е харесвана от повечето мъже. Тя държи на себе си, независима е и има самочувствие. Уча дамите да са силни и атрактивни. Когато мъжът иска да бъде с такава жена, той трябва да се потруди за нея и доста да се поизпоти.

- Имате интересна история за дама, „подарила“ съпруга си на любовницата, само за да не й  се налага да прави „такива неща“...

-Имахме и обратния случай - на жена, която падна по време на курса по сексология. Изправи се, изтупа се, вдигна глава и каза: „По-добре да падам, но да се науча. Няма да позволя любовницата му да го задоволява повече от мен!“. Мога да ви залея с подобни интересни истории, но държа на конфиденциалността.

- Наистина ли вярвате, че френската любов изчиства кармата?

- Категорично да! Когато даваме любов на мъжа и му служим, вършим нещо добро за него. Правим го щастлив и със сигурност подобряваме отношенията си. По този начин подобряваме и кармата си.
 
- На какво не можете да устоите?

- На чаша шампанско с приятелки. Много обичам.

- Ако трябва да избираме - секс или любов?

- И двете! Не ги разделям и мисля, че и двете са важни. Но все пак повече държа на любовта.

- Някои хора виждат във вас женския Слави Трифонов. Имате ли амбиции в политиката?

- Със сигурност - не. Не знам защо хората ме виждат като негов женски еквивалент. С него сме много различни. Но политиката никога не ме е привличала. Харесва ми да съм психолог и сексолог и мисля да продължа да се развивам в тази сфера. На Слави Трифонов пожелавам успех в политиката.