Радомир Юнаков, по-известен като рапъра DEE, е най-успешното попълнение от известни и неизвестни в хитовото риалити „Фермата” по bTV. 32-годишният татуиран мачо от Хасково дълги години е живял в Америка, Бронкс. През далечната 1988 г. семейството на Радомир заминава за САЩ. На 25-годишна възраст DEE се завръща в България, готов да превземе музикалния бизнес. Към днешна дата има повече от успешни собствени проекти, а в същото време продуцира музика за изпълнители от фолка – Мария, Ани Хоанг... Ексклузивно пред „ШОУ’ той проговаря за последната му голяма успешна изява във „Фермата”:
- DEE, ще те правим ли фермер? Хареса ли ти този начин на живот? 
- Аз вече съм официално фермер, завърших фермерство и това е новото топобразование в моя скромен живот (смее се). Имаше неща, които не ми харесваха, но това приключение едва ли ще го преживея пак. Никога не съм си представял, че ще се върна 100 години назад. Беше ми забавно да сменя хотела с къщата на бедните, както джакузито с дупката в земята. 

- Досега животът никога не те е сблъсквал с лишения и мизерия, така ли? 
- Бил съм на много лоши места, всякакви мизерни хотели и мотели, както и всякакви преживявания в моя живот. Но наистина не съм спал в сеното, не съм ползвал външна тоалетна с дупка, банята беше отвратителна – сковани четири дъски и се поливаш със студена вода от кофите. Отвратителна история! Но пък преживяването е емоционално, оценявам го. 

- Видяхме те, че не познаваш дори животните... 
- Майко, да! Срам ме е! Допреди това си мислех, че козата е мъжката версия на овцата. С пъдпъдъците и кокошките също беше отвратителна история. Вътре имахме едни луксозни кокошки, които не трябва да се мокрят в дъжда, снасяли един път на година. 

Някакви накурвени кокошки

като луксозните проститутки, пускат само един път на година (бурен смях). Много научих, забавлявах се. 

- Бореше ли се за наградата наистина, тъй като непрекъснато споменаваше „100-те ластика”?
- От самото начало влязох с идеята, че наградата не е моят филм. Неведнъж съм казвал, че не заслужавам тази награда, тъй като това е много далеч от мен и живота ми. Аз взех моята награда – любовта на всички фермери. Самият ми контакт с всички останали беше впечатляващ. Аз лично не усетих това разделение на известни и неизвестни, тъй като си бях добре и с двата лагера. А не се и чувствам известен, защото това понятие в България е малко смешно. Не можеш да си известен сред 6 милиона народ. Тук всички са известни, всеки познава всеки. Самото ми държание не е било надменно, във „Фермата” всички бяхме еднакви – ядем на една маса, използваме една тоалетна. И моята награда е, че се запознах с готини хора. Имах много тежко лято, изпълнено нонстоп с участия, и идеята ми беше да отида във „Фермата” и да си почина два месеца, да се отделя от материалния свят и цялото това нещо ми повлия много добре. През това време алкохол съм пил два или три пъти най-много, което е пак победа. В нормалния живот тези неща са част от ежедневието ми и сега се чувствам горд да заявя, че това участие ме промени в положителна насока. 


Между него и Деси прехвърчаха любовни искри

- Ти беше май единственият, който осъзнаваше, че освен в някаква игра, все пак е в шоу, което цели да забавлява зрителите...
- Абсолютно! За мен винаги е било шоу. Най-смешното нещо е да влизаш в някакви схеми и игрички. Надявам се с тези хора, които 

деляхме една тоалетна хартия 

вътре, да запазим приятелски отношения и навън. Раздавах се на макс, но не съм имал нагласа за победа. Не съжалявам, че нямах схеми, защото имах възможност, но за мен има по-достойни фермери, които заслужават повече от мен. Радвам се, че съм карал хората да се усмихват. Видях много положителни коментари за себе си, много любов от всички, пишат ми непрекъснато фенове. За мен това е наистина шоу, макар риалити формат със състезателен характер. Аз съм си шоумен, това е моята работа. Където и да ме вкараш, аз пак ще гледам да измъкна шоуто от цялата схема. 

- Впоследствие стана любимец на фермерите, но в началото бяха доста предубедени към теб – рапър с татуировки...
- Това по никакъв начин не ме изненада, тъй като в България хората по принцип си имат предразсъдъци. Живеят с някакви греди в себе си и когато видят някой по-различен от тях – било по начин на обличане, по външен вид, по начин на държание, сексуална ориентация – трудно го приемат. Свикнал съм да има такива мнения и за мен. Но накрая обърнах представите на всички. Не бива да се съди човек по обвивката, опознай го и после си прави заключения. Аз съм нормално момче, а това, че съм известен, е дълъг процес на работа. Не съм се родил известен. Но аз даже нямам такова мнение за себе си, не се смятам и за успял дори, защото имам други цели и амбиции, които гоня. А какво значи да си успял всъщност?! За мен това е да си имаш семейство, деца, жена, родителите ти да са живи и здрави. Да си успял не значи само финансово или кариерно, защото имаме такива примери в живота, които са нещастни в истинските неща. Във „Фермата” мога да кажа, че имаше много по-успели хора сред неизвестните, отколкото сред известните. 

- Няма как да не те попитам за Деси и зараждащата се любов помежду ви?
- Аз съм изпълнител, а на моите участия аз излизам на сцената и моята работа е да флиртувам с дамите, да ги усмихвам и да ги карам да се чувстват желани. Деси е уникален човек, супердама, красива и готина. Просто аз съм си такъв, обичам да флиртувам. Даже на клипчето с най-хубавите ми моменти от шоуто се видя, че нямаше дама, с която да не се закачам и да не я барна за гъза. Така се забавлявам,
 
момче съм и си правя готиното

Нищо негативно не мога да кажа за нея, много ми помагаше. 


DEE показва специфични движения на водещите Иван и Андрей 

- Дали пък тя няма чувства към теб?
- Истински чувства в риалити формат с толкова камери са почти невъзможни. Друго е навън, когато можеш да бъдеш себе си на 100%. Не знам дали тя има чувствам към мен... реално обаче всички имаме чувства към всеки, два месеца живяхме заедно и няма как да сме си безразлични. Пожелавам на Деси всичко най-хубаво, ще се видим с нея и ще преценим какво се случва. 

- Кадърът, в който масажираш Ася Капчикова и й говориш за „плющене”, буквално взриви медийното пространство... 
- Ооо, кадърът със селското плющене (смее се)! Асинката ми е много на душа. Познавам я, преди да стане известна. Работили сме неведнъж. Участвала е в най-хубавото ми видео и въобще най-доброто правено тук, били сме и на участия заедно. 

- Спомням си един разговор, който водихте с Галя, докато беше ратай. Тя те посъветва да помислиш за второ дете. 
- Този разговор ми послужи като урок. В началото Галя ми беше странна, чудех се дали съществува толкова добър човек. Тя непрекъснато гледа да помогне на другия, счупи се от работа в предаването. Аз не познавам такива жени, в моята среда не съществуват. Имам си син на 12 години, с майка му сме в уникални отношения и винаги мислим кое е най-добро за него. Затова си поговорих с Галя по въпроса дали бих опитал пак или не. Вече съм на 32 години, но за момента не се чувствам готов. Искам да обърна внимание на себе си. Радвам се, че съм свършил работата с детето още като малък, не трябва да го мисля. Имам си нещо, което ще обичам до края на живота си. Хората не знаят какво е да обичаш, преди да имаш дете. Това е безграничната любов. 

Замислял съм се за второ дете

но начинът ми на живот не го позволява за момента. Няма да мога да му дам нужното време, а искам да съм около него. Смятам да си направя моята схема така, че като си имам `лапе да знам, че той е осигурен.
 
- Какво ти предстои оттук нататък? 
- Лудница, само позитивни моменти, готини емоции, само напред и нагоре. Няма да обръщам внимание на негативни и тинясали коментари, които ще ме дърпат назад. Абстрахирам се от всичко негативно, включително такива хора. Заредил съм се от самата природа и повярвах, че земята наистина дава сили. 
Работя по много проекти. Докато бях вътре, излезе моят първи сингъл на български език, казва се „Море”. Много се харесва, макар да бях вътре и да не успях да го промотирам както трябва. Кефя се! Снимах отново с Люси Иларионов и съм горд, че бях първият, който пое риска и започна да работи с него. Сега половината поп и хип-хоп изпълнители бачкат с него, защото е талантлив. Както реших да работя и с фолкзвездата Мария, да обединя тези два стила, да направя този мост. До края на годината излиза мой дует с една от топ R&B изпълнителките, много ще се гърми и ще се харесва. Ще гледам още една моя самостоятелна песен да пусна, така че ми предстоят много дни и нощи в студиото. Гоня си схемата. 

- Спомена Мария, заради която те обвиниха, че си се продал на чалгата?
- Не обръщам внимание на хейтъра. Това не е човекът, който ме храни. Не съм някакъв обединител на музиката, нито съм вожд на хип-хопа – аз съм си аз и гледам в дадения момент какво е най-важно за мен и би ме дръпнало напред. Продължавам да си работя с Мария, защото е професионалист и се работи лесно. Не бих върнал времето назад, защото нещата се подреждат в моя полза. Радвам се, че съм част от това нещо и че събарям прегради. Разграничавам се от хората, които обвиняват попфолка за неуспеха на собствените им работи.

​​​​​​​
Рапърът е последният изгонен от групата на известните участници​​​​​​​
……​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​…​​​​​​​​​​​​​​

Другите фермери за него:

Силвия: Първоначалното ми мнение беше, че ще е голям дразнител. Но той се оказа едно момче с голямо сърце, много е добър. На последните класови битки бяхме в един отбор и се забавлявахме. Голям образ.

Финци: Най-обикновеният сред известните. Най-интересният. Голям купонджия. Ако разбирах по-добре английски език, щях да му се радвам повече. Убавец е! 

Деси: Определено ми е много на сърце. В началото не знаеше какво е овца, коза или крава. Да не говорим пък да чука пирони или да реже дърва. Сега може да прави всичко това и може да стане фермер, ако пожелае. 

Юлияна: Той беше човекът, който сваляше напрежението. Все повтаряше, че няма нужда от такива неща. 

Тодор: Откъде го намериха този Бай Рапър, уникален тип е. Готино човече, че просто не е истина. 

Краси: Много се забавлявахме с него, винаги вдигаше емоцията. Влизаше в положение и със сигурност ще го запомня като един от най-колоритните играчи във втория сезон на „Фермата”. 

Едно интервю на Красимир Красимиров