Певицата Галена безспорно е най-хитовата фолк звезда. Родена е на 21 май 1985 г. в гр. Смядово. Учи четири години народно пеене в музикалното училище в Шумен, а две години по-късно се мести и продължава образованието си в Димитровград, за да е по-близо до „Пайнер“. Неин откривател е Милко Калайджиев, който я води в музикалната фирма. Първия си клип „Можеш ли“ пуска през 2004 г. Тогава се изявява с името Галя. След това решава да използва творческия псевдоним Галена и постепенно започва да се издига. В репертоара си има едни от най-слушаните песни в жанра, а колежките често я дават за пример. Рядко може да я видите да дава интервюта, особено за печатни медии, но за „ШОУ“ прави изключение. Търновската принцеса повдигна завесата покрай последния си хит „The bo$$” и познанството си със световния дизайнер Филип Плейн, раждането на втория си син Александър, отношенията им с Галин, била ли е интимна с Фики, мислила ли си е да се откаже от кариерата и на какво е готова в името на приятелството. Всичко това може да прочетете в интервюто на Галена, което даде специално и единствено за читателите на „ШОУ“.
 
- Галена, доста ударно се завърна след раждането на втория ти син. Колко дълго подготвя последния си проект и как се стигна до идеята да снимаш в Кан – във вилата на Филип Плейн, където присъстват толкова световни величия?
- Че аз тръгвала ли съм си, че да се завръщам (смее се). С песните „#МамаУраган” и „Moro mou” не се усети липсата ми. Макар че на мен адски много ми липсваше контактът с публиката, участията... Но имах нужда и малко да си почина, а и моментът беше деликатен. Заслужаваше си своето внимание и почивка.
А за проекта „The bo$$” не сме го подготвяли чак толкова дълго с моя екип, по-скоро на организаторите от Филип Плейн им изискваше повече време. Те направиха цялата организация по клипа – пътуване, покани и т.н. Този проект е изцяло по покана на представителството на Филип Плейн в България в лицето на Милена Ибишева към мен и моя стилист Добромир Киряков. Радвам се, че имах възможността да се докосна до тях.

- Това е важно уточнение, тъй като имаше хейтъри, които те обвиниха, че си снимала на въпросното парти без разрешение!
- Дали Филип Плейн щеше да си качи снимка в Инстаграм, ако не са ми позволили да ползвам кадрите?! Не знам дали е имало такъв казус, но този проект е изцяло по покана на неговия екип от България. Ние бяхме просто изпълнители на проекта.

- Коментирана тема е стойността на дрехите, с които си облечена във видеото – над 200 000 евро…?
- Дрехите не са мои. Идеята на клипа е да представи следващата колекция на Плейн. За тази цел ми бяха предоставени всички дрехи, които все още не са пуснати във продажба. Всички знаем, че Филип Плейн е висок клас бранд и е нормално да бъдат скъпи. Само едно от палтата беше над 50 000 евро. Не съм правила калкулация на дрехите, но е напълно възможно да е толкова, колкото казваш.

- Ти също имаш модна линия – не е ли конфликт на интереси да рекламираш Плейн?
- Аз съм изпълнител и в никакъв случай не нося само моята марка. Напротив, за да бъда различна, разнообразявам гардероба си със световни марки.


Галена е винаги различна и еталон за стил и класа

- А на кого беше идеята да се снимаш бременна в клипа на „Moro mou” и от суеверие ли го пусна, след като роди?
- За да бъдем точни, видеото излезе в деня на раждането. С Добри сме го обсъждали като идея, но си беше мое решението изцяло. В крайна сметка това е моята бременност, моят корем и бебенце и

никой не може да ме накара да се снимам така

ако не бях поискала сама. Определено крайният резултат ми хареса. Още повече че песента се превърна в хит.

- Проектите ти напълно заслужават да се излъчват по всички музикални канали, но заради клеймото, че си фолк певица, това е невъзможно. Дразни ли те този факт?
- Аз съм изпълнител на „Пайнер” и от 13 години работим заедно. Не съм усетила кой знае какво разграничение, тъй като се стремя да правя различни проекти – и като клипове, и като звучене на музиката.             Все по-малко хората консумират музика от телевизията, търсят си песните в Интернет. Имаше период, в който се дразнех, но сега въобще. Не се слагам в кутийка на попфолк изпълнител, защото съм различна, хамелеон.

- Разкажи сега за малкия Александър – лека ли беше бременността?
- Всеки си има проблеми – на един му става лошо, друг е качил малко повече килограми... И аз си имах своите трепети по време на бременността, но вече съм забравила абсолютно всичко лошо. Сега само се радвам на малкия. В началото беше малко по-ревлив, но напоследък е послушен. Стефчо (първият син на певицата – б.а.) се вълнува от неговото присъствие и от това, че има бебе вкъщи.

- Имаше ли притеснения да заченеш втори път, след като с първото дете имаше известни проблеми и първите дни то беше в кувьоз?
- Не, никога! Не съм черногледа. Да, имали сме проблеми, но в крайна сметка всичко се преодолява. Сега имам голямо момче, вече е на 8 години. Проблемите се забравят, след като впоследствие всичко е наред и можеш да се радваш на резултатите.

- Доста бързо се върна на сцената, липсата ти не се усети. Съжаляваш ли, че тръгна толкова скоро след раждането по участия?
- Може би, да! Имах още малко нужда да се възстановя физически, но се чувствам добре. Мъжете вкъщи ме подкрепят и знаят колко много си обичам работата.


В последния си клип показва дрехи за милиони левове

- През определен период от време се промъкват слухове, че си щяла да се отказваш от кариерата…?
- Защо да се отказвам от кариерата си?! Обичам да пея, обичам това, което правя! Бих се отказала, ако не се чувствам на мястото си и не съм удовлетворена, или съм в депресия, не дай си боже. Моето призвание е да пея. Винаги съм искала да правя това и не смятам да се отказвам. Моето семейство ме подкрепя и нямам никакви основания да го правя на този етап.

- А не ти ли омръзна вече това пътуване от единия до другия край на България, безсънните нощи, напористите фенове...? Дори твои колежки се чудят на енергията, волята и работохолизма ти…
- Когато човек си обича работата, тези неща не му пречат. Може би ще намаля участията от септември, но не защото съм изморена, просто и моите момчета имат нужда от майка. Ще се опитам да балансирам нещата и всички да са доволни.

- Успя ли да си върнеш предишната перфектна фигура и спазваш ли някакви хранителни режими и тренировки?
- Лятото е много натоварено, интензивно. Участията ми са по различни краища на България и наистина нямам време да тренирам. Преди да започна да работя обаче, всеки ден бях в залата. От чисто женска суета

не се чувствам в добра форма

но и това ще стане. Все пак 9 месеца тялото ми е преминало през трансформация и ще се постарая през следващите 9 месеца да го възстановя. Не бързам за никъде.

- Би ли се решила да имаш трето дете? Този път може да улучите формулата за момиче…
- На мен ми е рано да мисля в тази посока, въпреки че Галин си прави други планове (смее се).


С Галин са пример за сплотено семейство

- Така като те слушам разбирам, че с Галин отношенията ви са си все така прекрасни и няма нищо вярно в слуховете, че се разделяте…
- Това го чувам от теб за първи път. Редовно се пишат различни неща, на които аз не обръщам внимание. Нека си пишат и си чешат езиците, всеки ще си поеме последствията.

- А каква е тази история за интимни отношения с Фики?
- Не мога да ти кажа! Няма такава история. Чрез предаването на Николета Лозанова ме покани да му стана кума и аз от същото място приех. Но лично не сме си говорили кога и как ще се случи. Аз самата съм в неведение. С него ми се получиха дуетите – „Кой” и моята любима „Боже, прости”, също наскоро изпяхме и балада. Освен като дуетна половинка, аз го приемам и като приятел. Неговите родители също са ми близки от много време. Така че тези спекулации няма как да минат при нас.

- Не се ли страхуваш, че едно дългогодишно приятелство, каквото е твоето и на Лорена, може да се изпари? Тя също стана певица, вече сте конкуренция и започнаха интригите – набедиха я, че е окрала твой клип...?
- Аз самата бях инициатор Лора да започне да пее. Запознах я с Оцко и го помолих да направят някое парче и да опитат. С нея от толкова години сме приятелки и не смятам, че такива неща биха попречили на отношенията ни. Помолила съм хората около мен и почитателите ми да не ме занимават с това какво пише в някакви сайтчета. Това им е работата на хората. Даже не ме вълнуват тези неща. Моите отношения с хората са си мои и няма как някакви писания да попречат на дългогодишно приятелство.

- Издай какво да очакваме от теб?
- Не обичам да говоря предварително за проектите си. Каквото и да кажа няма да бъде директно, затова по-добре да замълча. Обичам да изненадвам както себе си, така и феновете. Не искам хората да имат очаквания, които след това да не оправдая. Нека да се наслаждават на сегашните ми проекти, но със сигурност няма да ги оставя жадни занапред (усмихва се).
 


____________________________________________________________________________________________________________

Снима най-известния престъпник в света
 
Последният проект на Галена е може би най-скъпият до сега в България. По този критерии може да се мери единствено с Гери-Никол. Певицата, заедно със своя екип - Добромир Киряков, Bashmotion и Мариян Ташев, снимаха видеото още в града на филмовия фестивал - Кан, Франция. Този път обаче френското градче приюти фешън шоуто на дизайнера Филип Плейн.
Именно самото шоу и звездите в него са главни действащи лица в клипа на певицата. За първи път в България звезди от такъв световен ранг участват във видеоклип. Това са най-богатият боксьор в света - Флойд Мейуедър, който се очаква в края на годината да играе в най-гледания мач срещу Конър МакГрегър. Флойд има състояние от над 1 милиард долара и с голямата си страст към показно богатство е вдъхновител на колекцията на Плейн, по която са изрисувани долари.
Самите рисунки пък са дело на друга световна звезда - художника Алек Монополи, който също взима участие в клипа. Алек винаги крие лицето си, включително и в клипа на Галена. Трета звезда във видеото е “най-известният престъпник в света” - Джереми Мийкс, който стана известен след кражба, а чарът му спечели световна слава и не след дълго той стана модел на Филип Плейн. Самият Плейн, разбира се, също участва във видеото, а приятелските му отношения с Галена позволяват тя да снима края на клипа си на афтър партито на фешън шоуто сред още знаменитости.

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ"

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!