Лидерът на ПП АТАКА Волен Сидеров разкри пред БЛИЦ с какви идеи влизат в битка за евроизборите. Патриотичната партия издигна за кандидати млади хора, които не са били част от политическия елит и предстои да се борят за важни промени. Вижте какво каза Сидеров пред репортерката на медията ни Никол Иванова:
- Г-н Сидеров, по-рано днес казахте, че искате предоговаряне на условията за членството на България в ЕС и преразглеждане на получаването на евросубсидии. Бихте ли обяснили по-подробно какви промени желаете? 
- Това е основният проблем на България. Още при договарянето, когато Миглена Кунева бе преговаряща, ние бяхме определени като не втора или трета, а четвърта ръка европейци. Нашите субсидии бяха четири пъти по-малки, фондовете, които се полагаха на страната ни също. Ние искаме сега това да го изравним, защото продължава да е факт. Искаме предоговаряне.


Стиковал съм тази идея с юристи и специалисти. Интересното е, че за хората в България е неизвестно, че самият договор за присъединяването на България не визира финансовите параметри. След това почва да извират едни т.нар. "регламенти" на еврокомисията, в които пише как точно България получава финанси всяка година. Ние искаме да ги поправим, така че да получаваме много повече, отколкото сега. В момента на нас ни подхвърлят трохи.

Унищожиха ни ядрената енергетика. Еврокомисари като Ферхойген, припомням нещо от което са минали години, но той излъга, че АЕЦ "Козлодуй" е опасна, затвориха ни и реакторите, от които можехме да печелим милиарди. Искаме да поправим тази несправедливост и в България да постъпят повече фондове, отколкото сега. 

- Защо избрахте да издигнете кандидатури на хора, които не са били част от политическия елит? 
- Защото политическият елит на България през последните 20-25 години беше подчинен на тази идея, че всичко, което идва от Брюксел е добро, а то не е. От Брюксел идва една колонизация и ние трябва да й се противопоставим. 

- Какви смятате, че са шансовете на АТАКА? 
- Шансовете на АТАКА са шансовете на българите да освободят себе си. АТАКА се роди като политическа формация, която бе повикана от хората. Тя не се роди някъде в щабове или посолства, нито в задкулисни територии. Българинът е този, който може да поеме нещата, а АТАКА е едно от оръжията, които може да използва. До колко може да го използва и за напред, зависи от него. Българинът трябва да реши дали да съществува или да приключи със себе си. Ние намаляваме много - с 50 хиляди през 2018 година. Ако българинът реши, че не иска да заложи на АТАКА, може да гласува за АЛДЕ, ЕНП или ПЕС, които поддържат джендър политиката - гей бракоквете, осиновяването на деца от гейове, миграцията, т.е. да ни залеят с всякакви пришълци.

В европейските семейства всички без националистическите партии на Льо Пен, Австрийската партия на свободата или българската АТАКА, всички други поддържат джендър философията и политиката, нациите да отслабват, да бъдат разглобявани, безсилни и да се чувстват като роби в собствента си държава. Ако искат българите да поддържат това нещо и да бъдат заличени от картата, нека гласуват за тези политически семейства, нека гласуват за ГЕРБ, БСП или ВМРО. Да гласуват за Джамбазки, който не гласува "против" Истанбулската конвенция, а с "Въздържал се", което означава, че я подкрепя. Какво да кажем за тоя човек? Спести 1 милион за своя мандат и сега иска да добави още един. 

Между другото, искам да предложа една друга идея - нека всеки водач на листа да заяви своята сексуалност. Нека всеки да декларира пред детектор на лъжата дали е хетеросексуален или хомосексуален. Аз нямам против хомосексуалистите, но ако някой е такъв и е скрит - той е уязвим и може да бъде обект на изнудване. Много се опасявам, че г-н Джамбазки може да бъде обект на изнудване. Загрижен съм. 

- Какво мислите за решението на Валери Симеонов да вкара различни етноси, включително и ромски, в битката за евровота?
- Опасявам се, че Валери Симеонов няма да вкара всички етноси. Няма как да ги вкара в листа от 17 човека. Просто няма да му стигне.  

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ