Шоуменът на Варна. Това прозвище, като че ли напълно приляга на Кирил Аспарухов. Момчето, родено в перлата на юга – Петрич, което пристига в морската столица, за да си търси работа, днес е една от най-известните личности в града.

Първите стъпки край морето обаче, са много далече от светлините на прожекторите. Започва работа като инженер в проектантската организация на химическите заводи в Девня.

Скоро го преназначават за културно масовик, което ще рече човек, който води колектива на: кино, театър, концерти и съветва отделните му членове, какво да четат.

Това не му стига и започва да кани в Долината на голямата химия светилата на българското кино и театър: Невена Коканова, Георги Георгиев-Гец, Константин Коцев, Стоянка Мутафова, Йорданка Кузманова, Димитър Буйнозов, Искра Радева, Йосиф Сърчаджиев, та дори и Людмила Гурченко.

Според тогавашните правила грандамата на съветското кино няма право да напуска Варна, но културно масовикът я „отвлича“, което едва не предизвиква дипломатически скандал.

Четете на show.blitz.bg какво е правил Кирил Аспарухов на нудистки плаж с Невена Коканова и Хачо Бояджиев.