60-тонен кран, разтоварващ кофражни елементи се сгромоляса на строителната площадка на Дунав мост 2, съобщиха от областната инспекция по труда във Видин.
За щастие кранистът се е отървал с леки наранявания. 49-годишният кранист Гаджимир Маринов от близкото село Покрайна е пострадал леко. Настанен е в ортопедията на видинската болница с множество охлузни рани. Няма опасност за живота му, казаха лекарите.
Истината е, че кранистът е имал късмет, тъй като стрелата на крана се е закачила в тополите и това е омекотило сгромолясването, казаха негови колеги на площадката.
Инцидентът е станал, след като при разтоварване на монтажни елементи стрелата на крана изведнъж започнала да се наклонява.
Назначена е проверка на инспекцията и дирекция “Технически надзор” – Монтана.  Според служители на Инспекцията по труда, причините може да са свързани с претоварване на крана, повреден стабилизатор или поддала почва. Официално становище на строителния надзор на обекта ще има до няколко дни. Инцидентът е станал днес в 11 часа, но испанците, които изграждат моста, не са съобщили веднага за случая. /БЛИЦ