Пореден случай на саморазправа и агресия на пътя - този път на бул. "България" в Пловдив, след верижна катастрофа с три коли, информира "Марица".

Сигналът в полицията е получен към 8 часа, като ударът настъпил заради неспазена дистанция. Шофьор и двама тийнейджъри, на 11 и 16 години, които са пътували във втората кола, бяха откарани за прегледи в болница. Няма данни за употреба на алкохол от страна на участниците, съобщиха от полицията. 

Родител на шофьора на третата кола, която е причинила сблъсъка разказва, че въпросният баща, пътувал с двете си деца, е проявил непонятна агресия и е посегнал на сина му, който бил зад волана със свой приятел до себе си. 

"Синът ми е виновен за случилото се. Щетите са по неговата кола, на първите две почти им няма нищо. Закараха сина ми в Трето районно. От полицаите разбрах, че шофьорът с двете деца му посегнал. Слязъл от колата, отворил вратата на сина ми, започнал да го дърпа, докато той е с поставен колан, да крещи, забил му два шамара. Синът ми не ми сподели, но бях уведомен.

Тази агресия от бащата не мога да я разбера. Синът ми си понесе последствията - административно наказание, по нашата кола има щети. Всъщност се оказа, че жертвата на катастрофата - бащата, е агресор на пътя", сподели вбесеният родител.

И допълни, че въпросният шофьор, ударил сина му, ще бъде подведен под отговорност за това, че е посегнал на тийнейджъра зад волана. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук