Спасителната акция в Калоферския балкан беше прекратена с падането на вечерта. В момента военните от Карловската бригада се изтеглят. Освен 204-ата мъже под пагон в издирването се включиха около 15 човека от парковата охрана на Централен Балкан, спасителят ветеран от Калофер Тодор Мечкарев, брат му Дойчин и полицаи.
Петима приятели на Мирослав Късовски също обикаляха с екипите. Акцията по издирването ще продължи утре сутринта, съобщи за БЛИЦ шефът на Карловската бригада ген. Груди Ангелов.
 
Пред БЛИЦ спасителят ветеран Тодор Мечкарев коментира, че сутринта е имало много гъста мъгла в балкана, но следобед се е вдигнала. Обхожда се голям периметър. Утре силите на военните и на останалите спасители ще бъдат съсредоточени отново на хижа „Тъжа”, където, както първо БЛИЦ съобщи, е бил локализиран телефонът на младия мъж. Припомняме, че е бил хванат сигнал от вчера сутринта в 7 часа.
 
Както БЛИЦ съобщи, компютърният специалист Мирослав Късовски изчезна безследно на Димитровден. Следите на 34-годишния мъж се губят от ранния следобед на 26 октомври, когато е говорил за последно с майка си по телефона. Хижарят на хижа „Тъжа” каза за БЛИЦ, че Мирослав е бил леко облечен, нямал е храна, но е имал алкохол със себе си.

Спасители коментираха, че вероятността момчето да е оцеляло при -10 градуса в Балкана е нулева.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ