В САЩ родителите на четиригодишно момиче, изнасилено в тоалетна на McDonald's, предприемат съдебни действия срещу нейното учебно заведение. Детето е било на екскурзия на 16 юли в Оклахома, когато е станало злодеянието.
Oklahoma News 4 съобщава, че нападението е станало в тоалетните на заведението за бързо хранене.

Полицията съобщава, че 37-годишният Джошуа Кабатра е арестуван на местопроизшествието и по-късно той е признал, че е изнасилил момичето, след като е отишло до тоалетната без надзор.

Родителите са завели дело срещу хората, които са се грижели за малките деца по време на пътуването. Според съдебните документи детското учебно заведение „безразсъдно и небрежно е позволило на жертвата да бъде наранена“.

Детето влязло в тоалетната и било последвано от Кабатра, който заключил вратата.

След пет минути двама служители от детската градина разбрали, че момичето го „няма известно време“ и почукали на вратата.

Кабатра отворил с вдигнати ръце и казал: „Просто миех ръцете си“.

Полицията заяви пред новинарския канал, че Кабатра по-късно е признал, че е насилил момичето.


Джошуа Кабатра

В дните след нападението шефът на полицията в Оклахома Брандън Клабес е заявил пред журналистите: „Няма вина в работещите в детското заведение. Те са вършели своята работа. Просто са осъзнали, че детето го е нямало за по-дълго, отколкото трябва да е дете на тази възраст."

Но съдебният процес оспорва това и търси обезщетение за вреди, включително медицински сметки, болка и страдание и емоционални страдания.

„Единственият човек, който е направил нещо нередно е арестуваният, който е извършил престъплението срещу невинната четиригодишна жертва“, казва шеф Клабес.

Преди това от McDonald's са казали, че са "силно разтревожени от инцидента, станал в един от нашите ресторанти в Оклахома". Компанията заявява, че е оказала пълно сътрудничество с полицията по време на разследването им.

Превод и редакция: БЛИЦ