Антоанета Кожухарова от Разлог остави сираци две деца - Христина и Мартин, футболист от младежкия отбор на "Реал Мадрид". 40-годишната ловешка снаха загина на борда на разбилия се на мадридското летище Барахас самолет на "Спанеър".
Нейната щерка летува при дядо си Димитър и баба си Христина в Ловеч в момента, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
Пред наш екип 18-годишната девойка призна, че научила за самолетната катастрофа в 21 ч снощи,  а за гибелта на майка си - от своя баща Марио около 10 ч днес сутринта. Девойката, която тази есен ще е студентка първа година социални дейности в мадридски университет, отказа да бъде снимана. Най-вероятно днес тя ще отпътува за погребението на майка си в Испания.
Пак според чаровницата майка й пътувала до Мадрид по повод дебюта на брат й в испанския гранд. В сряда тя трябвало да се върне при баща й Марио на Канарските острови.
Антоанета Кожухарова и съпругът й Марио забягнали на гурбет в Испания преди поне 7 лета. Преди това в Ловеч тя работила за кратко като учителка в местното ОУ "Христо Никифоров", после със съпруга й опитали дребен бизнес, бързо обаче се отказали, продали апартамента си на ул. "Проф. Беню Цонев" и отпътували за Иберийско.
В Испания Кожухарова се трудила първоначално в чистотата, после - като медицинска сестра. Мъжът й пък се утвърдил като един от добрите спецове в монтажа на климатични инсталации на Канарските острови, според техни ближни от Ловеч.
Кожухарови излязоха под светлините на прожекторите, когато 15-годишният им наследник Мартин подписа за четири години с "Реал Мадрид". Юношата учи до втори клас в ловешкото ОУ "Хр. Никифоров" и тренира в подготвителната школа на ПФС "Литекс". От 2003 г. е на Канарските острови със семейството си. Оттогава насам там рита в школите на няколко тима. В последния сезон се подвизава в Лас Палмас. След края на сезона Мартин участва в турнир със сборен отбор на региона, наречен Селесон Канара. Именно там е забелязан от скаути на "Реал". Тогава неговият баща призна, че интерес към него имали и "Тотнъм", "Ливърпул", "Валенсия", "Еспаньол" и "Валядолид". От "Реал" обаче били най-настоятелни.
Според техни познати всяко лято Мартин и сестра му Христина отдъхвали в родния им Ловеч, при дядо си и баба си по бащина линия.
Димитър Кожухаров-старши се пенсионирал като работник в ловешка газостанция, съпругата му Христина пък като н-к склад в з-д "Елпром". В средата на миналия век по Коледа неговият баща се превъплъщавал традиционно в Дядо Мраз. После пенсионирането си Димитър Кожухаров и жена му се залисвали с отглеждането на животни в крайградски вилен имот. Баба Христина страдала от тежко сърдечно заболяване. В момента нейни съседки се молят Богу дано сърцето й понесе драмата със снаха й.
БЛИЦ припомня, че това е  най-тежката самолетна катастрофа в Испания от 1985 г., а в Европа - от 2006 г. насам, отбелязва АФП. Испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро заяви, че правителството му e потресено от катастрофата. "Правителството, както и всички испански граждани, е потресено и наскърбено от тази трагедия", каза Сапатеро, който спешно прекрати почивката си. Искам да изразя покрусата си, съболезнованията и съчувствието си към жертвите, добави премиерът на летище "Барахас". /БЛИЦ