Ловкиня от италианската комуна Ерула в провинция Сасари не можа да застреля глигана, който я нападна и го наби с цевта на пушката си. Видеото на нападението бе забелязано от Daily Mail.
 

Потребителите призоваха за спиране на лова по време на пандемия 

На кадрите се вижда как жената се насочва в посока към гъсталака, където се крие глиганът. Неочаквано агресивно животно се втурва към нея.

Жената стреляла с пушката си два пъти, но и двата пъти пропуснала и започнала да изпада в паника, когато не могла бързо да презареди оръжието. Глиганът продължил да я атакува и жената била принудена да се защитава, използвайки цевта на пушката вместо тояга.

Италианката, чието име е неизвестно, се чува да крещи: „Махай се“ и „Остави ме на мира“, като продължава да бие агресивния глиган. След малко се обръща и бяга. Жената се обажда на приятелите си за помощ. Тя пита: "Какво мога да направя?" и казва, че не е могла да презареди пушката.Видеото стана вирусно в социалните мрежи. Потребителите призоваха за спиране на лова по време на пандемия и обясниха това с факта, че ловците рискуват да се наранят и създават ненужна тежест за вече претоварените медицински заведения.

По-рано беше съобщено, че 84-годишна рускиня от село Асима в Горнишкия регион на Якутия е спасила живота си, когато е срещнала мечка, с ръмжене. Рускинята, която в младостта си била запален ловец, знаела, че човек не може да избяга от див звяр и когато мечката изръмжала към нея, тя изревала в отговор.

Превод: БЛИЦ