Дете от Разград се натрови, след като яде кисело мляко със сода каустик. Момченцето на 2,6 г. започнало да повръща в неделя вечерта, след като майка му го нахранила с кисело мляко.
По-късно малкият Олег бил откаран в болница с тежко хранително отравяне, съобщиха лекари от детското отделение. Резултатите от пробите показват, че в киселото мляко с марка "Искра" е имало остатъци от сода каустик. Млякото е купено от квартален магазин в  жилищен комплекс "Орел" в Разград.

Продуктът е произведен в мандра в търговищкото село Голямо Градище. В Разград са постъпили 900 кг. от опасното мляко, но те вече са иззети от магазинната мрежа, каза шефът на ветеринарната служба в града д-р Ибрахим Яков.  Не е ясно колко от млечния продукт е изкупен преди това. Състоянието на детето вече е стабилизирано, съобщиха лекари. 

Припомняме, че 2-годишният Олег се натрови, след като яде кисело мляко, в което първоначално се смяташе, че има сода каустик. Киселото мляко е с марка "Искра" и е произведено в мандра в търговищкото село Голямо Градище. /БЛИЦ