Възрастен мъж е изчезнал в хисарското село Красново. За това съобщи дъщеря му Венета Бонева в социалната мрежа.

87-годишният Йото Петров Узунов е с деменция. Изчезнал е в неделя, като е напуснал дома си между 15:30 и 16 часа и до момента не е открит. Ето какво разказва дъщерята:

„Търсят го близки, доброволци, полиция, дронове с камери и специално обучени кучета. Днес през целия ден, няма следа. Предполагаме, че би могъл да е тръгнал на стоп. Има много приятели и познати в цялата област. Затова и публикуваме в групите на фейсбук в селищната с-ма. От Хисаря до Копривщица, там е учил като млад, до Панагюрище“, пише в социалната мрежа Бонева.

Сигнал в полицията за изчезналия възрастен мъж е подаден в 17 ч. в полицията. Над 20 полицаи от РУ Хисаря и служители от Специализираните полицейски сили с три следови кучета го издирват.  Обходили са по няколко пъти запустелите дворове и местности около селото, използвали са дрон, но до момента няма следа от дядото, научи БЛИЦ от разследващи. 

Човекът е бивш учител. Той е висок около 170 см, със сини очи, слаб е. Облечен е със сива карирана риза, сив пуловер, черна грейка, шапка чехли и е с бастун. Ако някой има информация или го забележи, нека да се обади на спешния телефон 112 или на дъщеря му Венета Бонева, на телефон: 0885 749974.

Кристина Иванова БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук