Двама се удавиха на плажовете в Черноморец и Приморско. Тази сутрин на телефон 112, който работи в Бургас от снощи, е получен сигнал от турист за труп в морето на плажа в село Черноморец.
Трупът е на жена и е изваден от водолазен екип на „Гражданска защита“. У жената са намерени документи за самоличност, според които тя е на възраст 75 години, инициалите на името й са Т.М.В. Предполага се, че жената се е самоубила.
От средата на август се наблюдава мъртво вълнение наречено "солуган". Силното мъртво вълнение е причина от 1 септември да бъде закрит сезона на плажа в Бургас, съобщиха от фирмата концесионер на ивиците Север и Център. Като друга причина за приключване на сезона, концесионера посочва и намалелият брой летовници.

Промяната на режима за достъп до ивиците ще бъде оповестена с табели "Неохраняем плаж". До 7 септември ще бъдат запазени наблюдателните вишки. За всеки спасителен пост са предвидени по един редови спасител, секторни отговорници и старши спасители. На плажа остава и флаговата сигнализация, за да се ориентират летовниците за степента на морското вълнение. До 7 септември медицинският пункт до Бункера и реаномобила ще бъдат в нормален режим на готовност.
От фирмата концесионер предупреждават, че е много вероятно силата на подводните морски течения да се увеличи.  /БЛИЦ