29-годишният Тони Танчев застана пред камерата на БЛИЦ, за да разкаже за ужаса, който вчера е преживял. Младият мъж е бил на разходка край водопад "Сучурум" заедно с приятели. Внезапно чува момчешки писъци и вижда как около 7 метра височина от високите скали към водопада лети детска раница, а след това във водата вижда тяло на дете.

Без да се замислят Тони и приятелят му се хвърлят в ледената вода и спасяват ученичката. Веднага й правят изкуствено дишане, викат линейка и полиция.

12-годишното момиче е в безсъзнание с голяма травма на главата. То е откарано в болница. Нагоре към скалите по старата опасна еко пътека карловските полицаи са спасили другите две момичета, които са били с детето, претърпяло инцидента. Те са били мокри, премръзнали и много изплашени. Докато са си играли ученичките, дошла висока приливна вълна, повлякла най-дребното момиченце към коритото на водопада.

Пред камерата на БЛИЦ застанаха и двама ученици от СУ "Васил Левски", които също са били на мястото на инцидента.
Илиан Марков е в 12-ти клас, а приятелят му в 9-ти.


Илиан Марков

Момчетата също разказаха за преживения ужас и за шока, в който са изпаднали, защото са си помислили, че се е случило най-лошото.
 


Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
ОПЕРАТОР: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ