Военният министър ни нарече безбожници, а истината е, че семейството на лейт. Манчев се свърза с нас да помогнем. Министър Панайотов на 1 юли праща към Военна прокуратура и по-късно я дава на Военна полиция, съответно те знаят за ст. лейт. Манчев. Започва втора проверка през юли месец и се оказва, че той е бил подложен на зверски стрес. И това всичко приключва до трагичната смърт на лейт. Манчев. Това заяви Христо Гаджев от ГЕРБ пред NOVA NEWS.

"Няколко дни след като повдигнахме темата той вече е невинен, а виновните са се пенсионирали, прибрали са си 20 заплати. Това е замитане под килима. Ще говорим, защото версията на разследващите органи се промени от самоубийство в убийство, което става сериозен проблем", обясни той. 

"Дай Боже да не е убийство, защото би било брутално. Ние искаме да знаем как месеци наред този човек е бил подложен натиск и как се е стигнало до този инцидент", каза още Гаджев. 

Попитан кой ще вкара ГЕРБ в президентската битка, той заяви, че към момента вървят обсъждания по тази тема. Гаджев не изключи кандидатът да е и жена, но потвърди, че името на проф. Балтов също е в списъка.