Нощта е преминала спокойно за детето, което беше транспортирано по спешност вчера от Враца в "Пирогов" в София. Това съобщиха от лечебното заведение. 

Както БЛИЦ съобщи, момиче на 7 години падна от прозорец на третия етаж на блок във Враца в четвъртък. То е било оставено само, тъй като майката е била на работа, а бащата твърди, че е излязъл за малко


Момичето е настанено в реанимацията на "Пирогов", след като в четвъртък беше оперирано от детските травматолози.

Предстои да му бъдат направени още изследвания. Реанимационното лечение и активното наблюдение продължават. 

"След сигнал от Закрила на детето, започна работа по случая. Събира се информация от всички възможни източници. Семейството не е рисково по реда за Закона за закрила на детето. 

По закон, детето до 12-годишна възраст не следва да се оставя без родителски надзор. Можем да окажем подкрепа за родителска помощ. Задължително следва да се работи със семейството, ако се установят някакви дефицити, със сигурност ще се вземат мерки", обясни пред Нова телевизия социален работник.

Съседи разказват, че по време на инцидента майката на момичето е била на работа, а бащата излязъл, за да купи закуска. 

"Детето е намерено паднало на тротоара пред блока. Контактно е било, адекватно, със запазена, самостоятелна дихателна дейност, с деформация на дясното бедро. След това е транспортирано в спешно отделение.

След направените изследвания и консултации, е транспортирано също с реанимационен екип към "Пирогов" в детска травматология", коментира главната сестра на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца Ваня Ефремова.

От прокуратурата започват досъдебно производство по случая.