Служител на ски писта „Картала“ край Благоевград пострада тежко, притиснат от ратрака, обработващ трасето. БЛИЦ припомня, че инцидентът е станал снощи около 20.05 часа, тогава е подаден сигнал във Второ РУ за пострадало лице при трудова злополука в района на ски пистата.

Оказа се, че пострадалият е 51-годишният Борис Стоименов, който бил притиснат от машината, с която се подравнява и утъпква трасето, в резултат на което е получил фрактури на таза и лявата подбедрица, транспортиран е за софийска болница без опасност за живота.

В полицейското управление е образувано досъдебно производство  за престъпление  по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК- средна телесна повреда. Прокуратурата в Благоевград е уведомена за случая, а работата продължава.

Борис Стоименов е племенник на бизнесмена Илия Ризов, който стопанисва ски писта „Картала“, съобщава struam.bg. На практика той е служителят, който отговаря за поддръжката на пистата, лифта, миналото лято е работил по поставянето на ски оръдията, трафопоста.

Според приятелите му бил работяга, много свестен човек. Миналата зима е изкарал тежък Ковид, бил е в реанимация, но е успял да се пребори и излекува.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!