Все още има хора на терен, чакаме да се върнат и след това ще вземем решение какво правим. Това каза директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) към Български червен кръст (БЧК) Емил Нешев във връзка с акцията по издирването на 34-годишния Румен - сноубордистът, изчезнал в района на писта „Картала” над Благоевград.

„За сега търсенето е без резултат. Не сме открили следи. Има навалял нов сняг върху всичко, освен това всички терени са разцепени от скиори и сноубордисти, така че няма как да разберем коя следа от кой е, кога е получена. Просто нищо не се знае. Никаква информация”, каза още той, цитиран от Фокус.

Емил Нешев допълни, че са получили данни от мобилен оператор, които дават частична информация относно това къде може да е телефонът на изгубилия се мъж.

Много лоши новини за изчезналия сноубордист в Рила, искат разрешение за...

„Получихме някаква насока от данните за локацията свързана с телефона на сноубордиста, но тя не е достатъчна, за да локализира самото мобилно устройство. Става дума за една клетка. По нея не може да получим конкретна информация. Тя показва на къде е насочена антената, но това ни дава само една посока в десетки, дори стотици квадратни километри. Почти никаква информация, освен че е в този терен”, подчерта той.

Междувременно стана ясно, че сноубордистът е локализиран. Той се намира в лавината. 

Засега акция днес няма да има, заради изключително лошото време. Тя ще бъде подновена утре или в четвъртък.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!