Армейските подразделения са имали престрелка с нападателя в Страсбург, съобщава France Press. Според съобщения в медиите стрелецът е ранен.

Преди това френското радио France-Bleu съобщи за нови изстрели в града. Засега няма подробности за новата стрелба.

Прокуратурата в Париж е започнала следствие по дело за кървавото нападение в Страсбург, съобщиха местните медии.

Извънредно! Стрелба в центъра на Страсбург на Коледен базар, има поне един убит и много ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Стана ясно, че нападателят е известен на полицията заради нарушения на закона, заяви пред френското министерство на вътрешните работи.

Според непотвърдена информация трима души са загинали, а девет са били ранени, при стрелба в източния френски град Страсбург, съобщава местната полиция

От последните минути: В Страсбург е страшно! Терористът още е на свобода (СНИМКИ/ВИДЕО) 


Стрелбата е открита близо до коледния пазар в един от централните площади - Клебер. Представители на службите за сигурност са отцепили района, а трамваите са били спрени.

Ексклузивно и първо в БЛИЦ! Бареков в сърцето на терора в Страсбург, ето какво е видял (СНИМКИ)


Местният журналист Бруно Пусард написа в Twitter, че е имало дузина изстрела в центъра на града - един или два единични в началото, а след като от автоматично оръжие.

Кървава баня в Страсбург: Жертвите се увеличиха, очевидец разказа последните мигове на един от загиналите (СНИМКИ/ВИДЕО/НА ЖИВО)


Европейският парламент, който има база в Страсбург, е бил затворен, като никой не може да напусне или да влезе в сградата.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!