Един човек е бил убит и шест други са ранени при стрелба в източния френски град Страсбург, съобщава местната полиция, цитирана от BBC. Терористът, открил огъня, все още е на свобода.

Френското министерство на вътрешните работи потвърди за "сериозен инцидент, заплашващ обществената сигурност" в града и призова жителите да останат по домовете си.

Извънредно! Стрелба в центъра на Страсбург на Коледен базар, има поне един убит и много ранени (СНИМКИ/ВИДЕО)
 

Стрелбата е открита близо до коледния пазар в един от централните площади - Клебер. Представители на службите за сигурност са отцепили района, а трамваите са били спрени.

Очевидецът Питър Фриц разказва, че е чул стрелбата и е открил прострелян човек, който е лежал на мост. Той е опитал да му помогне, но човекът е умрял.

От последните минути: В Страсбург е страшно! Терористът още е на свобода (СНИМКИ/ВИДЕО)

Според непотвърдена информация трима души са загинали, а девет са били ранени.

Местният журналист Бруно Пусард написа в Twitter, че е имало дузина изстрела в центъра на града - един или два единични в началото, а след като от автоматично оръжие.


Ексклузивно и първо в БЛИЦ! Бареков в сърцето на терора в Страсбург, ето какво е видял (СНИМКИ)

Европейският парламент, който има база в Страсбург, е бил затворен, като никой не може да напусне или да влезе в сградата.

Британският евродепутат Ричард Корбет каза, че е в ресторант, а вратите са заключени.
 по непотвърдена информация стрелецът е идентифициран и е познат на властите, но мотивите му засега са неизвестни. Полицията продължава да го издирва. 

Според други сведения е застрелян мъж, който е открил стрелба по хората. 

Свидетели твърдят, че са чули изстрели и на други места в града, но засега това не е потвърдено. Полицията съобщи, че нападателят е открил огън по минувачи и е убил един на място. Френското вътрешно министерство заяви, че става дума за сериозна ситуация. 

 

 


Превод и редакция: БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!