В град Николаев е открит мъртъв бившият военнослужещ от украинските ВВС Владислав Волошин. 29-годишният пилот бе заподозрян за инцидента с малайзийския Боинг MH-17, който се разби в Източна Украйна на 17 юли 2014 г. 

При катастрофата загинаха всички 298 души на борда. Самолетът беше с полет от Холандия до Куала Лумпур.
 
Мъжът е открит в дома си с огнестрелна рана в гърдите. От полицията в Николаев съобщават, че когато Волошин е посегнал на живота си, цялото му семейство си е било вкъщи. Изстрелът чула жена му, която незабавно се обадила на Спешна помощ и полицията.

Владислав Волошин е откаран в болница, но малко по-късно е починал, съобщават украински сайтове, цитирани от rusvesna.su.


 
По предварителни данни, фаталният изстрел е произведен от боен пистолет ПМ без номера. Оръжието е иззето и изпратено за експертиза.

Последните няколко месеца Волошин изпълняваше длъжността директор на международното летището в Николаев. Близките му споделят, че напоследък е бил много затворен и изпадал в депресии. Съпругата му казва, че той приемал много присърце „неприятностите в работата”.

Украинският сайт Цензор.НЕТ припомня бойния път на "Народния герой на Украйна Владислав Волошин". Той е бивш пилот на щурмовик Су-25 от 299-а Николаевска бригада по тактическа авиация.  "Той нееднократно е нанасял удари по руските агресори в Украйна и е извършил 33 бойни полета", изтъква Цензор.НЕТ.

Други издания обаче напомнят, че именно Владислав Волошин бе заподозрян за виновен за инцидента с малайзийския Боинг MH-17 в небето над Донбас през лятото на 2014 година.

Превод: БЛИЦ