Появиха се първи кадри с кадри от мястото на инцидента в Своге, при който автомобил помете 19-годишно момче на пешеходна пътека в понеделник вечер. Пострадалият е настанен в „Пирогов” с опасност за живота.

На видеото от охранителни камери в района се вижда как виновникът за катастрофата предприема изпреварване точно преди пешеходната пътека на ул. „Дунав”, блъска момчето и то изхвърча на няколко метра край пътя.


Младежът се връщал от дома на приятелката си, разказа дядо му Богомил пред Нова телевизия, от където разпространиха и кадрите.Според очевидци колата, която го блъснала, била с десен волан, което ограничило допълнително видимостта на шофьора. Той вече е с повдигнати обвинения за причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост. Ако вината му бъде доказана в съда, го очаква присъда от 1 до 8 години лишаване от свобода.

Какво се случва с джигита, който помете младо момче на пешеходна пътека в Своге 

Само от началото на месеца на пътя живота си са загубили 18 души, а ранените са 356. Ето защо държавата обмисля поредните мерки за ограничаване броя на фаталните инциденти.

„Трябва да въведем немаркирани полицейски коли, които да обикалят и да има право да глобяват. Това нещо работи в Румъния и има голям ефект”, каза заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

А експертите по пътна безопасност искат по-дълги шофьорски курсове, полигони за екстремно шофиране, по-добра инфраструктура.