Внезапна загуба на управлението и навлизане в насрещното платно е причина за жестоката катастрофа, която взе 5 жертви на пътя София – Варна, съобщава Нова тв.

Както БЛИЦ съобщи, 60-годишният актьор Александър Дятчин се е врязал с джипа си челно в лек автомобил.

Въпреки че шофьорът, съпругата му и двете им деца са били обезопасени с колани и столчета, загинали на място.

На място са загинали двамата шофьори, 45-годишният баща и двете деца – 10-годишно момче и 3-годишно момиче.

Загиналите мъж и жена се казват Николай и Лидия Николови от град Смядово и двете им деца - 9-годишният Виктор и 3-годишната Петя. Те са от град Смядово, но наскоро си купили къща във Варна, където вече живеели. Зад волана на ситроена е била 35-годишната Лидия.


Снимка: shumenonline.bg

Разследването за тежката катастрофа с пет жертви е в ход и по данни на свидетели е ясно кой от двамата водачи я е причинил.

„Този автомобил, който се движи от Варна за София, навлиза в лентата за насрещно движение. По незнайни за нас причини рязко променя посоката си на движение и удря челно автомобила, който идва от град София”, заяви Иван Стефанов от Пътна полиция.

От полицията не смятат, че пътните условия имат общо с челния удар.  

„Като цяло тази отсечка не се характеризира с концентрация на ПТП, въпреки това по нея се работи периодично и за превишаване на скоростта с техническо средство”, коментира Борислав Борисов, началник на полицията в Омуртаг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!