Под наблюдението на районната прокуратура Пловдив се изясняват обстоятелствата около катастрофа с три автомобила, възникнала вчера на пътя между Граф Игнатиево и Труд. Сигналът е получен около 15.30 часа. 

Според първоначалната информация лек автомобил „Мазда“ не е спазил дистанция и е блъснал отзад лек автомобил „Рено“, след което навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил с лек автомобил „Форд“. 

В болница за оказване на спешна медицинска помощ били транспортирани 41-годишният шофьор и пътници на 12 и 14 години от втората кола, 34-годишната водачка на третия автомобил и пътуващите с нея 60-годишен мъж, 54-годишна жена и деца на 5 и 2 години. 

Алкохолните проби на двамата шофьори са отрицателни. С дрегер е тестван и 27-годишен пловдивчанин, заявил, че той е управлявал лекия автомобил „Мазда“. Резултатът е отрицателен, но последвалата проверка за употреба на наркотици дала положителен резултат. С полицейска заповед мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

По данни на очевидци обаче той не е шофирал автомобила, предизвикал катастрофата. С цел установяване на истинността на твърдението е предприета допълнителна проверка. Действията по образуваното досъдебно производство се извършват под наблюдението на прокуратурата. 

Както БЛИЦ ексклузивно съобщи, участниците в катастрофата твърдят, че маздата, която сътвори катастрофата, е била управлявана от 27-годишната Антония Лукова от Калояново, която работи като психолог в София. Тя се е опитала да прикрие факта, че е била зад волана  и е извикала на помощ свой приятел, който пристигнал с такси от Пловдив и седнал на шофьорското място.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!