Опит за грандиозна измама се е опитала да направи 27-годишната виновна водачка от пловдивското село Калояново, която вчера сътвори меле с три коли на пътя Граф Игнатиево - Труд. Тя се казва Антония Лукова, работи в София като психолог.

Това твърди пред БЛИЦ Антоанета Тенева от карловското село Дъбене. Единствено пред БЛИЦ вчера ужасената майка разказа за кошмара, който са преживели тя, съпругът й и децата й, когато са били блъснати от Маздата, сътворила катастрофата. 


Първоначалните данни от полицията бяха, че млад дрогиран водач, е управлявал Маздата и се е натресал в Рено и Форд. Тенева обаче заяви, че е видяла малко след удара как срещу нея спира такси, идващо от Пловдив. От него слязъл млад и екстравагантен мъж. "Аз не можех да не го запомня. Направи ми впечатление, защото беше с огромна черна коса и огромна черна брада. Той слезе от таксито, отиде до Маздата и седна на шофьорското място. Преди това видяхме, че Мазда-та е управлявана от младо момиче, на около 20 години."

То е отишло до водачката на другата ударена кола и е казало. "Моля ви, не казвайте, че аз съм шофирала Маздата, защото родителите ми са много строги." Малко след това, съпругът на Тенева, който е бил вече откаран в болница й се е обадил по телефона и попитал защо търсят момчето, след като Мазда-та е била управлявана от момичето. В този момент е станало объркване, защото младият мъж, който е дошъл с таксито от Пловдив, също е бил дрогиран. 


Съпругът на Тенева - Тенчо Тенев и водачката над другата ударена кола, са готови да седнат на детектор на лъжата, за да докажат, че казват истината. 

БЛИЦ се свърза със свои източници, които разкриха пред медията ни, че младата жена, управлявала Маздата е от село Калояново, тръгнала е сама да се прибира към София, където работи - в колата не е имало друг човек. Нашите източници се чудеха, от къде изведнъж се е появил водач на тази кола, след като момичето е било само.

Пред БЛИЦ от полицията заявиха, че имат данни да се направи опит да се подмени водача на Маздата и, че по случая се извършва проверка. 

БЛИЦ припомня, че при катастрофата пострадаха 8 души. Всички те са изписани от болницата вече с натъртвания и охлузвания. Тенева съобщи, че двамата й сина и съпругът й са с травми, но слава Богу, не са тежки, момчетата били стресирани. Пострадалите от Форда са земеделци от Дълго поле, В тяхната кола е имало деца на 2 и на 5 години, които също са натъртени, но снощи са били изписани от болница. Тенева е категорична, че ще търсят правата си по съдебен ред.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ